Направена е инспекция на всички участъци с концентрация на пътно-транспортни

...
Направена е инспекция на всички участъци с концентрация на пътно-транспортни
Коментари Харесай

Ще се променя движението в пътни участъци с много катастрофи

Направена е ревизия на всички сектори с централизация на пътно-транспортни катастрофи в страната и сега се изготвят съответни наставления за промени в организацията на придвижването и/или маркировката на тях, както и повишение на контрола там. Това заяви ръководителят на Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата “ (ДАБДП) Малина Крумова пред Нова телевизия в понеделник. Инспекциите са направени взаимно от специалисти на ръководеното от нея звено и от Агенция " Пътна инфраструктура “.

" Правим и разбор на нормативната уредба – какво е належащо да се промени, с цел да се приложи на процедура политическата воля за разбиране на метода „ Безопасни системи “. Това е доста тежък и дълъг развой, само че изцяло наложителен, тъй като това е рамката, по която работят всички институции “, добави Крумова.

Тя сподели още, че организацията ѝ ще изиска завишаване на глобите за притежатели на животни, които позволен излизането им на пътя в коментар на провокираната от пет бивола тежка злополука на пътя Кърджали – Хасково.

" България има 40 хиляди км пътна мрежа – не можем да оградим цялата. Но би трябвало да има по-тежки наказания за притежателите (на животни) в такива случаи и да се ускори вниманието на водачите в секторите, в които е допустимо да се случи сходно нещо. Защото не би трябвало да забравяме, че е допустимо на някои места и диво животно да излезе на пътното платно “, добави Крумова.

По-късно денем от организацията за пътна сигурност оповестиха, че към нея се основава съвет за съдействие с университетските и научните среди в региона на сигурността на придвижването по пътищата. В него ще влязат представители на упълномощените университети имащи отношение към тематиката, както и на Българска академия на науките.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР