Напоследък в София има няколко много добри възможности да се

...
Напоследък в София има няколко много добри възможности да се
Коментари Харесай

Едуард Кийтинг - ловецът с камера в Ню Йорк

Напоследък в София има няколко доста положителни благоприятни условия да се срещнем със актуалното фотографско изкуство от целия свят – и изложбата “Ню Йорк ” на Едуард Кийтинг безспорно е измежду тях.

Кийтинг е един от най-динамичните и експресивни модерни американски репортажни фотографи. През 2002 година е отличен с премията “Пулицър ” за фотожурналистика поради отразяването на терористичните офанзиви над Ню Йорк на 11 септември 2001 година

Едуард Кийтинг живее в Ню Йорк и го фотографира от 1981 година насам. От 30 години той запечатва на фрагменти мигове от уличния живот на многомилионната Голяма ябълка – груб, трогнат, забързан, сърдечен, замърсен, изтрещял. Дълги години той снима за в. “Ню Йорк Таймс ”, а сега е на свободна процедура и работи за списанията “Тайм ”, “Ролинг Стоун ”, “Ню Йорк ” и други Творбите му са в непрекъснатата сбирка на Музея на модерното изкуство в Ню Йорк.Изложбата, която е част от София Фото Фест, ще бъде до края на този месец в изложба “Синтезис ” на мястото за снимка, хора и хрумвания ФотоСинтезис (намира се на бул. “Васил Левски ” 55). На 17 септември беше формалното й разкриване, на което гостува самият създател.

“Предпочитам хората да видят творбите ми и сами да ги усетят, не аз да приказвам за тях ”, споделя Кийтинг за българските си фенове. “Като фотожурналист се пробвам да уловя освен фрагмента, само че и това, което е във въздуха в близост. ”
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР