Напоследък в секциите за млечни продукти по магазините се появи

...
Напоследък в секциите за млечни продукти по магазините се появи
Коментари Харесай

Наринѐ - първото българско ацидофилно кисело мляко

Напоследък в секциите за млечни артикули по магазините се появи нов тип кисело мляко със звучното и красиво название Наринѐ.

Наринѐ е арменско женско име, което порфесор Левон Ерзинкян дава на създаваното от него и популяризирано в тогавашния СССП от 1964 година насам кисело мляко с ацидофилни бактерии. През 1986 година Япония купува варианта и също стартира да създава ацидофилно мляко.

Какво е ацидофилно мляко?

Мляко, заквасено с живи ацидофилни бактерии – едни от най-важните за човешкия организъм. За разлика от познатите ни пробиотични бактерии (например Lactobacillus Bulgaricus), които живеят във външната среда, Lactobacillus acidophilus се заселва в стомашно-чревния тракт на индивида от самото му раждане.

Ако нещо не ги унищожи, те ни съпътстват през целия ни живот, като се грижат за здравето ни по незабравим метод – преработват храната във витамини, микроелементи и други потребни субстанции, които да стигнат в подобаващ тип до всяка клетка на тялото.

 Кисело мляко

Млякото Наринѐ съдържа още инулин и пектин – съществена хранителна среда за бифидобактериите в стомашно-чревния тракт.

Киселото мляко Наринѐ е уместно за ежедневна приложимост за всички възрасти. Препоръчително е да се използва без термична обработка, с цел да останат бактериите живи.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР