Напоследък толкова много се изписа на английски за това, че

...
Напоследък толкова много се изписа на английски за това, че
Коментари Харесай

Поражението се превръща в победа: Западът е приготвил за Русия отровен подарък

Напоследък толкоз доста се изписа на британски за това, че Русия печели войната със Запада, че несъзнателно започваш да подозираш някаква измама. Те желаят да приспи нашата зоркост. Има на какво да се надяват.

Да не сме изгубили осведомителната война?

Както Владимир Маяковски един път ни научи да споделяме, епидемията е океанска. Колкото по-нататък, толкоз повече най-сериозните западни създатели в най-сериозните първоначални медии пишат, че руснаците печелят войната.

И даже не война в Украйна, а война в световен мащаб за заличаване на еднополюсен свят и основаване на многополюсен свят. Ето най-новите образци.

В списание Foreign Affairs политолозите Даниел Хамилтън и Анджела Стент декларират, че Съединени американски щати към момента не са съумели да устоят на световното въздействие на Русия. Въпреки всички старания Русия печели – мъчно е да се повярва, само че по този начин пишат – осведомителната война.

Руските разкази (т.е. нашата позиция, нашата история за това, което в действителност се случва) преобладават в редица страни по света, в това число тези, с които връзките са сериозни за Съединени американски щати: Бразилия, Индия, Индонезия, Израел, Мексико, Южна Африка и Турция.

Правителствата на тези страни не престават да взаимодействат с Русия, тъй като това им е преференциално и тъй като не желаят да заемат американската страна в борбата.

" Кремъл убеди цяла част от света, че разширението на НАТО заплашва териториалната целокупност на Русия и че Русия няма различен избор, с изключение на да се отбрани, като стартира " специфична военна интервенция " в Украйна ", пишат учените и допълват:

Западните водачи започнаха да признават преимуществото на Русия в тази риторична война. На конференция през февруари френският президент Еманюел Макрон сподели, че е „ шокиран от това какъв брой доста губим доверие “, имайки поради намаляващия статус на Запада в очите на останалия свят.

В допълнение към правдивата история за аргументите за експлоадирането на военните дейности, руснаците имаха още един значим коз в ръцете си.

" Москва се показа като световен бранител на обичайните полезности против разпуснатите западни общества, които предизвикват абортите и правата на ЛГБТК, потискат религиозната независимост и постановат културните си желания на другите. "

Вашингтон, става известно, няма какво да възрази против всичко това, а предлаганата от политолозите рецепта за битка с руснаците наподобява като насмешка. Според тях Америка се нуждае от:

" Да поправяме своята изразителност, с цел да понижим поддръжката за съветските тактики и цели в Украйна, да се заобикалят дейности, които провокират обвинявания в двуличие на Запада, и да се удвоят политиките, ориентирани към ползите и потребностите на междинните сили ".

Тоест би трябвало да спрат да лъжат и да спрат неоколониалната употреба, тогава може би ще съумеят да завоюват съдружници. Чудя се по какъв начин си показват това: Америка, която не лъже за Русия и нейните цели?

Вече сме основали многополюсен свят?

Същите дни в The Economist се появи също толкоз разобличителна публикация.

Америка и нейните съдружници виждат възходящи закани. Русия и Китай виждат опция. Средните сили, ухажвани от по-големи сили, само че загрижени за възходящата дисфункция на институции като СТО и Организация на обединените нации, го виждат и като двете...

Между Русия, Китай, Северна Корея и Иран в действителност се появява ос, която отхвърля версия на интернационален ред, управителен от Америка.

И най-интересното е, че публикацията даже не се пробва да покаже какво би трябвало да създадат Америка и нейните „ демократични съдружници “, с цел да се опълчват на нашата „ ос “ и „ безпорядъка “, който тя основава в света. Целият разбор се свежда до констатация на обстоятелството: за Запада всичко е неприятно и става все по-зле.

Е, до момента в който други приказват световно, за света като цяло, The Guardian просто и непосредствено признава:

" Докато вниманието на света е ориентирано към войната в Близкия изток, Владимир Путин взе превъзходство в Украйна. Времето е на негова страна ".

Тази публикация на практика не оставя късмет на западните съдружници. И това не наподобява като сензация - в противен случай, в този момент очевидно това е главната линия на западната преса. Ние губим, руснаците печелят, всичко е изгубено.

Но те няма да ни разрешат да спечелим

Както нормално, доста е забавно да се види пречупването на новите западни „ разкази “ в писанията на „ релокантите “ – публично приети и към момента неудостоени непознати сътрудници, които чакат да бъдат чути в Русия.

Политологът Татяна Становая в Париж твърди: макар че Русия печели тактически, стратегически тя би трябвало да се провали. Как съгласно нея би трябвало да наподобява провалянето?

" Колкото и да се натрупва умората на Запада от Украйна, колкото и да се трансформира съотношението на силите в западните политически кръгове, мъчно е да си представим появяването на способна политическа мощ, която да разчита на нормализиране на връзките с Русия...

Разчетът на Путин е, че " прагматичният " и национално-ориентиран Запад ще вземе връх и властта и животът ще се усъвършенства, само че и това няма да бъде целесъобразно. Русия ще бъде обречена да живее в изискванията на непрекъснато неприятелски Запад. "

Тази тирада е ориентирана към „ вътрешната емиграция “, към петата колона в Русия. Тази тирада дава визия на какво и на кого разчита Западът пред съвсем неизбежното си проваляне. Тази тирада ни дава опция да създадем надалеч не оптимистични заключения за това по какъв начин ще се развият събитията.

Какво следва от това?

А в този момент, уважаеми читатели, когато, уповавам се, сте се насладили на „ меда на поезията “ на западната аналитична преса, ето ви една муха в определения съветски катран.

Да, съществени политолози, публицисти, пенсионирани политици в Съединени американски щати, Англия и Европа ясно виждат, че Западът губи в Украйна. Да, те схващат добре, че би трябвало да „ поправят загубите “ и да реалокират борбата в нов стадий от „ дългата студена война “.

Да, те са подготвени да признаят, че световният надзор над целия свят няма да остане в техните ръце, че светът ще бъде разграничен сред три „ велики “ и няколко условно „ междинни “ сили, с чиито ползи огромните ще би трябвало да вземат регистрират, т.е. признават многополярността.

Но всичко това може да повлияе на Русия не в позитивна, а в негативна посока. Колкото и необичайно да наподобява на пръв взор, признаването на величието и евентуалната победа на Русия може да се трансформира в отрова за самата Русия.

Защото в страната ни има повече от задоволително фигури, официално патриотични, които с всички сили желаят не сложна победа над врага, а незабавна „ нормализация “.

Освен това нормализацията се схваща точно като нормализация на връзките със Запада. И ние сме подготвени да реализираме тази нормализация, т.е. елементарно да получим визи за шопинг полети до Милано, с цената на победа над страната и изменничество на нейните ползи.

Вече са подготвени да извикат радостно: виждате ли, те са подготвени да правят отстъпка, няма потребност да се биете повече, време е да сключим мир! Те са подготвени да употребяват същинска победна обстановка, с цел да отслабят и унижат Русия.

Превод: СМ

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР