Напоследък пушенето на наргиле става все по-популярно и броят на

...
Напоследък пушенето на наргиле става все по-популярно и броят на
Коментари Харесай

4 чести грешки, които допускаме при приготвяне на домашното наргиле

Напоследък пушенето на наргиле става все по-популярно и броят на хората, които вземат решение да си купят наргиле вкъщи, пораства с всеки минал ден. Днес ще се спрем на четири от най-често допусканите неточности, които ни пречат да се насладим на същинското наслаждение. Нека забележим кои са те.
Мръсна вода
Толкова доста е писано и казано за това, само че мнозина настойчиво не престават да употребяват водата във вазата неведнъж.

Не е напълно ясно за какво хората вършат това. Спестяват ли? Или просто ги мързи да излеят водата и да налеят нова? Или може би някой харесва усета на остарял тютюн и оцветена вода? Не знаем отговора, само че знаем, че това е голяма неточност и сигурно в никакъв случай няма да направи преживяването ви по-добро.

Има доста аргументи да сменяте водата постоянно, само че ще опишем единствено най-важните.

Старата вода придава аромата на последната ви ваза на новия тютюн.

Водата, която не е прясна, може да развие плесен, която може да е рисково за вашето здраве при поемане.

Старата вода образува минерални/варови отлагания, които са също нездравословни.
Недостатъчното внимание към вазата
Недостатъчното внимание към подготвянето на вазата е груба неточност. Без значение от нейната форма и размер, вазата се нуждае грижи. Няма да получите добър усет, в случай че просто хвърлите малко тютюн, увиете го във фолио и случайно пуснете няколко въглена от горната страна.

Отделете малко време, с цел да разположите тютюна. С опита това ще се случва все по-бързо, а спомагателните две минути ще създадат удоволствието доста по-голямо, сходно на това, което оферират най-хубавите наргиле питейни заведения.

Правилното обтягане на фолиото и способеното слагане на въглени върху него ще основат най-благоприятен въздушен поток и ще дадат " пътека " за топлота, която ще затопли отмерено сместа.

Идеалната опаковка е когато фолиото е увито допустимо най-плътно. Тогава то има най-малък брой вдлъбнатини и огъвания. За да го докарате съвършено, ще би трябвало да се поупражнявате, само че резултатът ще ви изненада прелестно.

 

Броят и дебелината на дупките във фолиото са индивидуален въпрос. Препоръчваме ви да експериментирате, до момента в който намерите най-хубавия вид.

се слагат по ръбовете на чашката, а не в средата - постоянно срещана неточност при начинаещите. Така тютюнът се затопля по-равномерно и ще може да разкрие оптимално вкусовите си характерности.
Агресивно държание с маркуча
Разбира се, всички се дразним, когато другар не подава лулата дълго време и не можете да пушите, само че това въобще не е причина внезапно да я грабнете от ръцете на другия човек.

Първо, не е красиво. И второ, можете да дръпнете толкоз мощно, че наргилето да загуби равновесие и да падне, колбата се счупи, водата да се разлее и въглените да се изхабят!

Имайте самообладание или помолете учтиво индивида да подадете . Още по-добре, поръчайте си настрана устройство, както вършат в Дубай.
Твърде доста вода във вазата
Вазите се оферират в разнообразни размери, само че " работният " размер постоянно е към 1/3 от общия. Тръбата ви би трябвало да потъне на 1,5-2 сантиметра. Ако има повече течност, процесът става прекомерно тежък, водата може да попадне в маркуча и даже в устата на пушача.

Ако употребявате освен вода, само че и лед, не забравяйте, че той също ще добави размер.

Всички тези неточности елементарно се поправят. Когато спрете да ги вършиме, ще имате най-хубавото прекарване в живота си!

*публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР