Напоследък много научни открития ни изумяват. Първо беше разпозната ужасяваща

...
Напоследък много научни открития ни изумяват. Първо беше разпозната ужасяваща
Коментари Харесай

Учени откриха мястото, което може да ни спаси от липсата на вода

Напоследък доста научни открития ни изумяват. Първо беше разпозната ужасяваща черна дупка, ориентирана право към нас, по-късно беше открита голяма дупка в слънцето и беше открит липсващ континент, който е липсващ за 375 години.

Хората едвам в този момент осъзнават, че под земната кора е прикрит голям океан, за което е и най-новото изследване в региона.

Оказва се, че на 400 благи подземен има големи ресурси от вода, които се съхраняват в канара, известна като " рингвудит ".

По-рано учените откриха, че водата се съхранява в мантийната канара в положение, сходно на гъба, която не е течност, твърдо вещество или газ, а четвърто положение, написа Vesti.bg.

Научната публикация, озаглавена " Дехидратационно размразяване в горната част на долната тога ", е оповестена през 2014 година и излага откритията.

" Рингвудитът е като гъба, която попива вода, има нещо доста особено в кристалната конструкция на рингвудита, което му разрешава да притегля водород и да задържа вода ", сподели тогава геофизикът Стив Якобсен.

" Този минерал може да съдържа доста вода в изискванията на дълбоката тога ", добави Якобсен, който е част от екипа, изравен зад откритието.

Той добави:  " Мисля, че най-сетне виждаме доказателства за целоземен воден цикъл, което може да помогне да се изясни голямото количество течна вода на повърхността на нашата обитаема планета. Учените търсят тази изчезнала дълбока вода от десетилетия. "

Тогава учените направиха откритията, откакто изследваха земетресенията и откриха, че сеизмометрите улавят ударни талази под повърхността на Земята.

Въз основа на това те съумяват да открият, че водата се задържа в канара, известна като рингудит.

Ако скалата съдържа единствено 1% вода, това би означавало, че под повърхността на Земята има три пъти повече вода, в сравнение с в океаните на повърхността. Можем единствено да допускаме какво ни чака след резултатите от това изследване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР