Напоследък лекарите все повече твърдят, че човечеството преживява епидемия от

...
Напоследък лекарите все повече твърдят, че човечеството преживява епидемия от
Коментари Харесай

Този знак на кожата разкрива, че имате диабет

Напоследък лекарите от ден на ден настояват, че човечеството претърпява зараза от затлъстяване и диабет вид 2. Коварността на заболяването се крие във обстоятелството, че първоначално е много мъчно да се „ пресметна “, а тялото страда от високи равнища на кръвната захар.

Типични признаци на диабет вид 2 са жаждата, нараснало уриниране, сърбеж, изострен апетит и наддаване на тегло.

Болестта има и външни признаци, които ясно демонстрират здравословни проблеми и високи равнища на глюкоза. Първо, можем да приказваме за ожулвания и натъртвания, които не се лекуват дълго време, и второ, и най-важното, за тъмни петна на избрани места.

Според лекарите би трябвало да обърнете внимание дали на тялото са се появили тъмни петна. Особено би трябвало да наблюдавате подмишниците, слабините и врата. Факт е, че при диабет остатъкът от глюкоза в кръвта стартира да визира кръвоносните съдове, напомнят от Zdrave.to.

Също по този начин, диабетиците са изложени на риск от синдром на диабетно ходило - увреждане на кожата, кръвоносните съдове, нервите, костите и мускулите на стъпалото.

Причината е токсичният резултат на захарта върху кръвоносните съдове, нервната, мускулно-скелетната тъкан. В напреднал етап се появяват язви, инфекциозни лезии, гангрена.

Как да разберем, че тялото е престанало да възприема инсулина?

Това е огромна талия (повече от 89 сантиметра за дамите, за мъжете - не повече от 102 сантиметра). Също високо кръвно налягане. Висока кръвна захар, т.е. повече от 5,5 mmol / L на гладно. Висок холестерол.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР