Напоследък един от най-употребяваните електрически уреди в нашите домакинства е

...
Напоследък един от най-употребяваните електрически уреди в нашите домакинства е
Коментари Харесай

Как да почистим еспресо машината

Напоследък един от най-употребяваните електрически уреди в нашите семейства е еспресо кафе машината. Тя подготвя нашето лекарство за пробуждане – кафето. За да е по-вкусно и по ароматно кафето ни, е нужно да се грижим за нея. Основното, което би трябвало да вършим е, по-често да я почистваме, както извън по този начин и от вътрешната страна.

Искате ли да научите по какъв начин да почистваме еспресо машината? Следвайте тези препоръки:

1. Почистете я извън – използвайте добър почистващ препарат, да вземем за пример Мистър Мускул за кухня или сходен почистващ препарат. Но имайте поради, че такива препарати могат да изтрият маркировки и графични детайли от повърхността и. Не допускайте, навлизане на продукта вътре при разчистване на кафе машината.

2. Почистете я от вътрешната страна - използвайте професионално средство за разчистване на кафе машини или примес от оцет (лимонов сок) и вода, с цел да почистите еспресо машината вътре. За разчистване с оцет или лимонен сок, смесете 85 мл оцет (лимонов сок) и 560 мл вода, прекарайте този разтвор през кафе машината.

Когато сместа в резервоара стигне доникъде, спрете машината за към час, с цел да се почистят доста добре маркучите, и пуснете още веднъж, с цел да премине и останалата примес. След което пропуснете чиста вода 3-4 пъти.

- в случай че можете да откачите капучинатора, направете го и го почистете. От там излизат гумени уплътнители – не ги губете и не забравяйте да ги инсталирате още веднъж, след почистването по реда по който сте ги премахнали;

 Употреба на есперсо машина

- почистете главата за варене (това е частта, през която минава водата). В множеството кафе машини тя лежи на един винт и елементарно може да се отвинти. Наклонете кафе машината (уверете се че няма вода) и развийте приставката. Използвайте четка за зъби, забрадка за разчистване и всичко, с което можете да почистите ъгълчета и нечисти кътчета;

- Когато приключите с почистването на вътрешността на кафе машината, налейте чиста вода и я прекарайте през нея. Не забравяйте да изключите кафе машината, когато водата изтече.

Почистването ще ви отнеме 15-20 минути – не повече. Но след него, ще можете да се насладите на чаша горещо и ароматно кафе!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР