Напоследък е модно хората да обръщат много внимание каква храна

...
Напоследък е модно хората да обръщат много внимание каква храна
Коментари Харесай

Какви комбинации са вредни при храните?

Напоследък е фешън хората да обръщат доста внимание каква храна употребяват, какво има в нея, дали е задоволително здравословно и т.н, написа уеб сайтът zdrave.to. Тук обаче ще разгледаме един забавен проблем, а точно какви комбинации са нездравословни при храните, защото от време на време даже здравословната храна може да аргументи щета на тялото.

Много хора, заради липса на познания, вършат едни и същи неточности в диетата всеки ден, като по този метод претрупват храносмилателната система и утежняват благосъстоянието си.

Представяме ви какви хранителни неточности би трябвало да спрете да вършиме, с цел да се чувствате добре и да предпазите тялото си от непотребен стрес.

Подходяща домашна храна

Правилната храна, на първо място, включва яденето на избрани храни, т.е. зеленчуци, плодове, прясно месо и млечни артикули. Но като цяло доста хора се придържат единствено към този единствен принцип, който обаче отхвърля всичките им старания за поддържане на здравословен метод на живот.

Всеки ден използваме разнообразни предписания от ястия, които съчетават артикули, които не могат да се употребяват дружно във всеки случай. В тази комбинации храната има много прелестен усет, тъй че ние непрекъснато готвим по този метод.

НЕПРАВИЛНИ ПРОДУКТОВИ КОМБИНАЦИИ

Чай + мляко

Вероятно не е загадка за никого, че не би трябвало да комбинирате херинга с мляко, само че малко на брой са чували, че не би трябвало да се употребява и чай с мляко. Самите по себе си тези две питиета са доста потребни. Чаят съдържа огромно количество антиоксиданти, които понижават възпалението и покачват тонуса на тялото. Млякото също съдържа калций, който е толкоз нужен за подсилване на костите, ноктите и косата.

Въпреки това, всички преимущества се изпаряват неотложно, сега, в който смесите тези две течности дружно. Това е по този начин, тъй като протеинът в млякото се свързва с антиоксиданти, като изцяло блокира способността им да се всмукват в организма.

Домати + сирене

Комбинацията от тези артикули претрупва панкреаса и черния дроб. Освен това, доматите съдържат киселини, които посредством реакция с калция, съдържащ се в сиренето, основават характерни отлагания, което прави ставите по-крехки и по-слаби.

Пържени картофи + яйца

При пържене на картофи се образува огромно количество скорбяла и канцерогенни субстанции, затова може да бъде рисково и да се утежни обстановката в комбинация с пилешки протеини.

Бисквити + Мляко

Тази композиция от храни може да докара до киселини.

Конфитюр + протеинова храна

Комбинацията на протеините и нишестените храни с конфитюр предизвиква ферментация и насърчава разлагането на други храни.

Плодове + всяка друга храна

Плодовете би трябвало да се употребяват настрана от другите артикули заради обстоятелството, че те бързо се усвояват в стомаха. Ако ядете плодове с друга храна, това свойство се трансформира. В този случай, те се задържат дълго време в стомаха, заради което се реализира процесът на ферментация, който може да докара до увреждане на стените на стомашно-чревния тракт.

Риба + яйца

Комбинацията от тези два продукта може да докара до разнообразни стомашни болести. Панкреатит, язва, гастрит – най-честите последствия от взаимното потребление на тези артикули.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР