Напоследък Apple обръща голямо внимание на добавената реалност и според

...
Напоследък Apple обръща голямо внимание на добавената реалност и според
Коментари Харесай

Apple може да представи AR шлем с rOS до 2020 г.

Напоследък Apple обръща огромно внимание на добавената действителност и съгласно Bloomberg колосът скоро ще има подготвен независим AR шлем.

Той би трябвало да бъде завършен през 2019 година и пуснат в продажба през 2020 година Амбициите на Apple за джаджата са големи – тя би трябвало да промени света на технологиите по този начин, както направи това истинският iPhone през 2007 година

Очевидно инженерите на Apple не се интересуват от настоящия способ, при който AR устройствата употребяват телефона както като екран, по този начин и като процесор. Вместо това, AR шлемът на компанията ще бъде независим апарат със личен екран и чип, планиран от Apple. Ще го ръководи изцяло нова операционна система, която за момента се назовава просто rOS или reality operating system. Потребителите ще могат да смъкват и конфигурират приложения от AR магазин, по този начин както го вършат за своите телефони и таблети. Механизмът на стартиране на стратегиите – дали това ще става посредством жестове или посредством Siri – към момента не е конкретизиран.

Тъй като Apple към момента няма личен шлем за добавена действителност, тя наподобява употребява устройства на други компании за проби и създаване на функционалности. Предпочитаният модел е HTC Vive , настояват анонимни източници.

Тепърва ще бъде създаден и първообраз, който да употребява екрана на iPhone, само че той ще е единствено за вътрешни проби.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР