Наполи ще подписва с африкански или южноамерикански футболисти, само ако

...
Наполи ще подписва с африкански или южноамерикански футболисти, само ако
Коментари Харесай

Де Лаурентис: Ще привличаме играчи от Африка само ако не играят в АФКОН

Наполи ще подписва с африкански или южноамерикански футболисти, единствено в случай че се съгласят да не вземат участие в шампионати с националните си тимове, съобщи президентът на клуба от Серия А Аурелио де Лаурентис.

Няколко основни играчи на неаполитанци са африкански национали.

„ Няма да вземат участие в Купата на африканските народи или в южноамериканските шампионати “, безапелационен бе той в телевизионно изявление във вторник вечер.

Миналия сезон тимът загуби сенегалския защитник Калиду Кулибали, който това лято мина в Челси, и камерунския полузащитник Франк Замбо-Ангиса в Купата на Африка през януари и февруари. Нигерийският нападател Виктор Осимен не взе участие в конкуренцията поради позитивен тест за ковид.

„ Не ми говорете повече за африканци. Желая им всичко най-хубаво, само че или не вземат участие в Купата на Африка или в противоположен случай... Между шампионата и международните квалификации в Южна Америка, тези играчи в никакъв случай не са разполагаем! Ние сме идиотите, които плащаме заплатите, с цел да ги изпратим да играят за други “, разяснява Де Лаурентис за бизнес уеб страницата " Wall Street Italia ".

Купата на африканските народи се организира на всеки две години през януари и февруари, като идващото отсрочено издание е планувано за януари 2024 година в Кот д‘Ивоар по време на сезона в Европа. Копа Америка също се организира на всеки две години, като финалите са през юни и юли, само че международните квалификациите са по време на европейския сезон.

Докато Копа Америка, който е с 10 тима, няма квалификационен шампионат, Купата на Африка има, което усилва и броя мачове за футболистите. Клубовете са задължени да разрешат на своите национали да се причислят към представителните си отбори по време на формалните интернационалните паузи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР