Наплив от пловдивчани, които искат да ваксинират децата си между

...
Наплив от пловдивчани, които искат да ваксинират децата си между
Коментари Харесай

Наплив от пловдивчани, които искат да ваксинират децата си

Наплив от пловдивчани, които желаят да имунизират децата си сред 5 и 11 години, има още преди формалния старт на инмунизационния развой против COVID-19 в четвъртък. Само за ден към този момент са записани 25 хлапета, като непокътнати часове има и след коледните празници, оповестиха за " Марица " от лечебните заведения.

Ваксинационните кабинети са ситуирани в УМБАЛ “Свети Георги “ и УМБАЛ “ Пълмед “. Боцкането ще се прави в интервала от 12 до 14:30 часа след авансово записване. В УМБАЛ „ Св. Георги” това ще може да става от понеделник до четвъртък, а телефоните за записване са 032 60 27 87 и 0884 91 72 16. Записани в УМБАЛ „ Св. Георги “ са 20 деца.

В УМБАЛ „ Пърмед” малчуганите ще бъдат имунизирани в петък, събота и неделя, а записването става на тел. 032 607 300 или на уеб страницата www.superdoc.bg. Да бъдат имунизирани децата им в лечебното заведение към този момент са изявили предпочитание 5 родители. Всички те са запазили час за неделя.

Важно е е в деня на имунизация детето да не страда от остро респираторно заболяване. Освен това родителите би трябвало да носят здравна документи при съществуване на съпътстващи болести и сложени ваксини.

За цяла Южна България дойдоха 12 000 дози от препарата на Pfizer.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР