Напитката, която е най-подходяща за горещите дни и нощи -

...
Напитката, която е най-подходяща за горещите дни и нощи -
Коментари Харесай

Ето как бирата може да е полезна за здравето

Напитката, която е най-подходяща за горещите дни и нощи - несъмнено е студената бира. Редица изследвания сочат, че в случай че се употребява умерено пенливата течност може да е потребна за здравето.

Световна верига за доставка на храна дава няколко любопитни аргументи, поради които да пиете бира :

Бирата е по-питателна от другите алкохолни питиета. Всички сме чували за антиоксидантите във виното, само че бира та също съдържа доста от тях. Специфичните антиоксиданти са разнообразни, защото флавоноидите в ечемика и хмела са разнообразни от тези в гроздето, само че антиоксидантите са нещо доста потребно за нашия организъм. Бирата е доста богата на желязо, калций, фосфати и фибри, а и съдържа повече протеините и витамин В от виното.

Бирата оказва помощ на сърцето. Проучванията демонстрират, че умереното пиянство на бира ви защищава от сърдечни пристъпи, инсулти или сърдечни болести. Изследванията, оценяващи относителните изгоди от виното по отношение на бира та и спиртните питиета, допускат, че умерената консумация на която и да е алкохолна напитка е обвързвана с по-ниски равнища на сърдечно-съдови болести.

Бирата предотвратява появяването на камъни в бъбреците. Доказано е, че мъжете и дамите, които пият умерено количество бира , са понижили риска от развиване на камъни с 41%. Бирите, които съдържат доста хмел са богати на фитохимикали, благоприятстващи здравето на бъбреците.

Бирата намалява неприятния холестерол. Разтворимите фибри в бира та спомагат за понижаване на LDL или “лошия ” холестерол. Увеличаването на приема на разтворими фибри има многочислени изгоди за здравето, в това число насърчаването на здравословни равнища на кръвна захар и холестерол в кръвта. Тъй като обаче алкохолът пречи на способността на организма да абсор бира витамини и минерали, допустимо е да понижи изгарянето на насъбрани мазнини в организма.

Бирата укрепва и спомага за построяването на по-здрави кости, заради високото си наличие на силиций. Хранителният силиций в разтворимата форма на ортосилициевата киселина (OSA) може да е значим за растежа и развиването на костите и съединителната тъкан и да помогне за понижаване на риска от остеопороза.

И последно, само че не и по значимост –  бира та оказва помощ за понижаване на напрежението. Учените са открили, че две чаши бира дневно могат да понижат обвързвания с работата стрес или безпокойствие.

Консумирайте с мярка и наслаждение!
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР