Написана от участник в събитията, тази книга е ценен исторически

...
Написана от участник в събитията, тази книга е ценен исторически
Коментари Харесай

Дипломатическа подготовка на нашите войни

Написана от участник в събитията, тази книга е скъп исторически документ, разкриващ дипломатическите ходове до ПСВ в това число. Как, за какво и кои са вземали решенията, довели до победи и до национална злополука?

Неподправена история, голям брой исторически документи, шифровани телеграми, поверителни отчети, писма и мемоари от конфиденциални диалози, които ни дават меродавен взор върху случвалото се тогава.

Книга освен за историци, само че и за всеки, интересуващ се от предишното ни.

Акад. Михаил Иванов Маджаров е български журналист, посланик, министър и политик, един от водачите на Народната партия. Роден е на 12 февруари 1854 година в Копривщица. Той е племенник на революционера Георги Бенковски. Завършва Робърт лицей в Цариград. Запознава се с Иван Вазов и Константин Величков, с който го свързва сърдечна дружба. Основава две списания: " Юридически обзор " (1893) и " Българска колекция " (1894). Депутат в 16-ото Народно заседание и министър в голям брой кабинети.

Маджаров е дипломат на България във Англия и подписва от българска страна Лондонския контракт през 1913 година След това става дипломат в Русия. Като министър на външните работи и вероизповеданията в първото държавно управление на Стамболийски слага подписа си под Ньойския контракт. Към края на живота си сътрудничи и на списанията " Българска мисъл, " Демократически обзор " и " Златорог ".

Михаил Ив. Маджаров е тежко ранен по време на бомбардировките на София на 10 януари 1944 година и умира на 23 януари 1944 г.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР