Напаст от бълхи тормози Пловдив през последните седмици. Насекомите са

...
Напаст от бълхи тормози Пловдив през последните седмици. Насекомите са
Коментари Харесай

Пловдив пламна заради опасни гадинки

Напаст от бълхи тормози Пловдив през последните седмици. Насекомите са налазили зелените площи под тепетата, а пловдивчани всеобщо се оплакват от ухапвания, сигнализират пловдивчани, представени от TrafficNews.bg.

Проблемът се оказва в целия град. Гадините даже, посредством хората, се внасят и в жилищните пространства.

Най-потърпевши са децата, които играят в междублоковите пространства и детските площадки.

„ Цялото тяло на щерка ми е в пъпки. Последните дни постоянно вървим в парковете, с цел да отморим от жегите”, сподели родител от Тракия.

Подобна е обстановката в квартал Христо Смирненски, където под офанзивата на бълхи са и стопаните на кучета. Въпреки, че любимците им са предпазени, гадините се трансферират на пловдивчани и резултатът е налице – пъпки по цялото тяло.

За многочислените сигнали удостовери и шефът на Оперативна програма „ Дезинфекционна станция” - Елена Тотолакова.

„ Целият град е горящ. Това се дължи на нарастване популацията на котки в Пловдив. Предприели сме ограничения, два екипа обработват общинските площи. Работата се прави през нощта, тъй като резултатът от препаратите е по-голям. Мобилизирани са всички чиновници, всяка вечер машините третират градските елементи. През август продължаваме с обработката на тревните площи против бълхи, кърлежи и комари”, съобщи Елена Тотолакова.

Тя добави, че в допълнение са били обработвани и кучешките площадки.

Ако забележите бълхи по зелени площи, паркове, детски и кучешки площадки може да сигнализирате на Оперативна програма „ Дезинфекционна станция”, които да обезпаразитят въпросното място.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР