Напълно завършен и готов за движение е специално пригоден вагон

...
Напълно завършен и готов за движение е специално пригоден вагон
Коментари Харесай

Вече и лица с ограничена подвижност могат да се возят в специален вагон на теснолинейката

Напълно приключен и подготвен за придвижване е особено приспособен вагон за транспорт на лица с лимитирана пъргавина по маршрута на теснолинейката . Заедно със профилираните вагони за транспорт на колела и скиорски такъми, този вагон е част от осъществяването на контракт за преустрояване на три остарели пощенски вагона , посредством което да бъдат реализирани актуалните условия за комфорт и възстановяване на експлоатационните им характерности, оповестиха от БДЖ. 

Във вагона са пригодени две места за лица с лимитирана пъргавина , две места за техните придружители и две места за спомагателен обслужващ личен състав. Вагонът разполага с инсталирани два броя лифтове от двете си страни за самостоятелно автоматизирано качване и втурване на пътуващите. В профилирания вагон е построено и особено санитарно помещение .

Местата. Снимка: БДЖ

Превозът на лица с лимитирана пъргавина може да бъде осъществен с всеки един от влаковете , които се движат по маршрута на теснолинейката Септември – Добринище, след осъществена предварителна поръчка за пътешестване . Заявки за транспорт могат да бъдат подавани на e-mail: [email protected] и на билетните каси в гарите.

За обслужването на влаковете по теснолинейката сега се работи по ремонтирането и възобновяване на още два локомотива, които до края на март е планувано да бъдат подготвени за постоянна употреба . По този метод ще бъде подсигурена нуждата от тягов преносим състав и вагони , с което теснолинейката да отговори на интереса към пътешестване с влака по живописния маршрут сред Септември и Добринище.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР