Напълно реалистично е да се класираме за Олимпиадата в Париж.

...
Напълно реалистично е да се класираме за Олимпиадата в Париж.
Коментари Харесай

Фехтовачката Олга Храмова: Реалистично е да се класираме за Олимпийските игри

Напълно реалистично е да се класираме за Олимпиадата в Париж. Това съобщи родната сабльорка Олга Храмова, която бе част от формалния старт на самодейността „ София – международна столица на спорта “ за 2024.

Храмова стана 12-а на Световната купа в Ташкент през февруари тази година, като на надпреварата в узбекистанската столица завоюва и златен орден в отборното дружно с Йоана Илиева и Емма Нейкова.

На Европейските игри в Краков, Полша, Храмова в тим с Белослава Иванова, Йоана Илиева и Емма Нейкова останаха на косъм от бронза, а на международното състезание в Милано Олга, Йоана и Емма дружно с Калина Атанасова се подредиха на 11-то място в крайното нареждане.



На въпрос по отношение на това какво е да тренира и да има за съотборник състезателка като Йоана Илиева, сабльорката ни показа: „ Йоана Илиева е страховит състезател и човек, доста е упорита и доста мощна, да тренираш с нея е благополучие и наслаждение. Освен съотборници, ние сме и доста близки приятелки и се поддържаме постоянно в спорта и отвън него. Надявам се да продължим още дълго дружно и да реализираме огромни триумфи дружно “.

„ Сега започваме сезона във фехтовката. Фактически, най-сериозните надпревари предстоят ноември месец – тогава има Световна купа в Алжир. Готвим се към този момент интензивно за това. Надяваме се на огромни триумфи, ще има и отборно, което ни е доста значимо, и се надяваме на положителни триумфи там. Оценявам възможностите си за по-предно класиране като положителни – предходната седмица имахме интернационален шампионат тук в София, където станахме втора и трета с Йоана, уповавам се, че ще продължим да демонстрираме положителни триумфи и там също “, добави тя във връзка с това, което я чака като надпревари в околните месеци, акцентирайки върху следващата международна купа – този път в Алжир.

Храмова изрази вяра за класиране на Игрите в Париж, като съгласно нея то е изцяло реалистично, защото страната ни сега е седма в международната класация в отборното на сабя за дами, на две точки от Украйна. Азербайджан е на осмо място със същия точков актив като България.

„ Световно няма да имаме, защото има Олимпийски игри. Надяваме се да се класираме за Олимпиада и дай Боже да стигнем до орден, в случай че има опция. Реалистично е да се класираме за Олимпийските игри, да, в този момент сме много близо – сега сме седми в международната класация, с две точки пред нас е другата страна (б.ред – Украйна) и, в случай че продължим да демонстрираме резултатите от последните ни години, напълно действително е да отидем на Олимпийски игри “, приключи националната състезателка по фехтовка.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР