Напълно новият SUV от C-сегмент предлага перфектната комбинация от изискан

...
Напълно новият SUV от C-сегмент предлага перфектната комбинация от изискан
Коментари Харесай

НАПЪЛНО НОВИЯТ ZR-V – СТИЛ, СПОРТ И ДИНАМИКА

Напълно новият SUV от C-сегмент предлага съвършената композиция от изтънчен жанр, деловитост и наслаждение от ръководството

Представяме ви ZR-V – изцяло нов хибриден SUV на Honda! По размери се подрежда сред HR-V и CR-V. Висок е 1620 мм (с 59 мм по-нисък от CR-V), необятен – 1840 мм (с 50 мм повече HR-V) и е дълъг 4568 мм при колесна база 2657 мм.

Насочен е към младите купувачи, които търсят моден, мощен и занимателен за шофиране автомобил. Под елегантния му моден външен тип се крие цялостната хибридна технология на Honda, която споделя ДНК с неведнъж награждавания Civic e:HEV. Оптимизиран за ZR-V, ефикасният, само че мощен 2,0-литров четирицилиндров мотор с непосредствено впръскване и цикъл на Аткинсън работи взаимно с два електромотора, с цел да обезпечи мощно, дружелюбно ускоряване и въртящ миг, заслужен за 3,0-литров силов елемент. Максимумът на въртящия миг на електромотора е 315 Нм, а мощността му е 135 кВт (184 к.с.). С тези данни е обезпечено ускорение от 0 до 100 км/ч за 7,8 сек. Въпреки динамичните си качества ZR-V отделя едвам 130 г/км нездравословни излъчвания от СО2 и изразходва едвам 5,7 л/100 км гориво в смесен режим по Световния съгласуван стандарт WLTP.

Подобрена хибридна система

Хибридната задвижваща система сменя режимите (електрически, хибриден и ДВГ) незабелязано за водача. В градска среда в множеството случаи е настоящ електрическият при нулеви нездравословни излъчвания и разход. Необходимо ли е ускорение, се задейства хибридният режим, при който се съчетават напъните на 2,0-литровия бензинов мотор с мощ 143 к.с. и по-мощния електромотор. Непрестанното рекупериране на спирачната сила също способства за икономичното шофиране.

2023 Honda ZR-V e:HEV Advance
Благодарение на високата резистентност на коляновия вал и вторичния балансиращ вал вибрациите на мотора са сведени до най-малко, без значение от скоростта и това е едно от сериозните усъвършенствания по отношение на предходното потомство на системата e:HEV. От селектора водачът може да избира сред четири стила на ръководство – естествен, състезателен, екологичен и подобен за сняг.

Новото потомство на към този момент по-компактния и по-лек интелигенет захранващ блок на Honda (IPU) е ситуирано под багажното пространство. Подобрен е по отношение на предходната генерация на хибридната система и блокът за ръководство на зареждането (PCU), сместен под капака, за се спести от пространството. Благодарение на двата нови блока в системата електромоторът към този момент е кадърен да поема по-голямо натоварване и по този метод е обезпечен и по-дълъг пробег с него.

Специалното, леко, само че твърдо шаси е въодушевено от платформите на Civic и на CR-V. То е проектирано да обезпечи динамични характерности, нормално свързвани със спортните хечбеци. Многораменното задно окачване и усъвършенстваните втулки обезпечават удобно, само че ангажиращо шофиране, което покачва увереността и комфорта зад кормилото.

Със своят целенасочен контур, със заоблените си повърхности и с дръзкия дизайн на предната си част ZR-V има мощно наличие на пътя. Тесните фарове и стилната гланцирана черна решетка основават изтънчена хармония. Всеки панел и съставен елемент е усъвършенстван за подкрепяне на видимостта и възстановяване на аеродинамичните характерности.

Компактният пакет на ZR-V обезпечава изключителни пространство, деловитост и комфорт. В автомобила ще открием голям набор от ниши и джобове за предпазване на движимости. Задното товарно пространство включва товарна бариера, прибиращ се похлупак за пакети и място за предпазване под пода, което покачва опциите на ZR-V при транспорт на товари до 1291 литра.

Водещото в класа интериорно съоръжение на SUV е в допълнение от впечатляващи равнища на комфорт и улеснение. Висококачествените и меки на досег материали са съчетани със стилно осветяване в купето, с цел да бъде реализирана първокласна атмосфера. В допълнение към многото точки за зареждане на мобилни устройства и най-новата HMI технология, водачът и пасажерите остават свързани с външния свят посредством огромен 9-инчов сензорен екран в центъра на горния панел на таблото.

Върхова сигурност

ZR-V разполага с общо 10 въздушни възглавници, измежду които и централна. Както и всички останали модели на японската марка, сигурността е издигната до съвършенство посредством най-новото издание на набора от асистенти, обединени под името Honda Sensing. Системата за предотвратяването на напускането пътното платно към този момент е част от общоприетото обзавеждане. Допълнена е от тази за съблюдаване на пътната лента, която сама поправя кормилото при положение, че автомобилът не е позициониран както би трябвало.

Най-новото попълнение при Honda Sensing е асистентът при запушване, който снема част от натоварването от водача при придвижване с ниска скорост в кондензиран градски трафик.

Наскоро усъвършенстваната система за различаване на пътни знаци към този момент автоматизирано разпознава над 90% от тях и ги демонстрира посредством пиктограма на разположения зад кормилото интерфейс за водача.

Honda ZR-V ще се предлага в съоръжение Еlegance, Sport и Advance, единствено с предно предаване и автоматизирана трансмисия. Sport и Advance са с двойни спортни ауспуси. Спортната версия се отличава от другите две по дизайна на радиаторната си решетка, който е вид „ пчелна пита “.

Продажбите на модела ще стартират поетапно на другите пазари от края на 2023 година

*Източник: www.honda.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР