Напълно ирационално е да се дава обещание за връщане на

...
Напълно ирационално е да се дава обещание за връщане на
Коментари Харесай

Чавушоглу: Няма как да върнем всички сирийци обратно в родината им

Напълно ирационално е да се дава заричане за връщане на всички сирийски бежанци в родината им. Те са нужни за работна ръка в съответните браншове на Турция.


Това сподели турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу.

" Ако кажем, че ще изпратим всички назад на 100 %, това няма да е подходящо. Има потребност от претовареност на някои работни места ", сподели той в телевизионно изявление.

Чавушоглу заяви, че 550 000 сирийски мигранти са били върнати назад в страната си и акцентира, че тази численост не е задоволителна и ще бъдат изпратени още мигранти в родината им. " Трябва да ги изпратим освен в безвредни региони, само че и в места, следени от режима. С други думи, би трябвало да ги изпратим в градовете, от които идват ", сподели министърът.

Като съобщи, че ще работят по пътна карта за безвредното връщане на мигрантите и подготовката на инфраструктурата, Чавушоглу сподели: " Те ще се върнат, ние сме решени, ще ги върнем, само че би трябвало да го създадем по метод, който дава отговор на човешкото достолепие ".

Подчертавайки нуждата от подготовка на инфраструктурата за завръщане и обезпечаване на сигурност на живота, Организация на обединените нации би трябвало да се включи и интернационалната общественост би трябвало да окаже поддръжка, сподели Чавушоглу, като означи, че такава пътна карта е контрактувана.

Дипломатът №1 на Анкара посочи, че са подхванати нужните ограничения против противозаконното прекосяване на мигранти през границите със Сирия и Иран. " От друга страна, не трябва да забравяме, че и от трите ни страни има морета...Необходимо да се намерения по какъв начин да се ръководи този въпрос. Не може да се приказва за това с език на омразата или с популизъм. Да, мигрантите пристигнаха в Турция поради гражданската война в Сирия. Те пристигнаха от Афганистан поради обстановката там, през Иран... доста афганистанци...Турция връща афганистанците назад в страната им ", сподели още турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР