Нападнал ги с джобно ножче, преди това скочил от рейса

...
Нападнал ги с джобно ножче, преди това скочил от рейса
Коментари Харесай

Момчето, ранило 3-ма полицаи, е с психични проблеми

Нападнал ги с джобно ножче, преди този момент скочил от автобуса в придвижване

Мъж на 25 години от Сливен с психологични проблеми изправи на нокти пасажерите в рейс от София за Сливен, като разруши с спешно чукче задното панорамно стъкло на автобуса и скочи в придвижване, а по-късно извади джобно ножче на пристигналите да го задържат служители на реда и в битка с тях рани 3 униформени. Екшънът се разигра към 16,30 часа в понеделник.

Автобусът одеве напуснал Стара Загора и поел по пътя за Нова Загора, когато в региона на някогашния Азатно-норов цех един от мъжете в него внезапно станал нападателен, сграбчил спешно чукче, след което разрушил задното панорамно стъкло и скочил на пътя. Странният пасажер се бил качил преди няколко минути от автогарата в Стара Загора на път за Сливен. Шофьорът съумял да спре и да се обади за помощ на тел. 112. Когато пристигнала на мястото полицейска патрулка с трима униформени от Първо районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи в Стара Загора, мъжът напряко полудял.

Той съумял да се измъкне от пристигналите да го задържат служители на реда и побягнал по пътя в здрача. След гонка в продължение на километър-два униформените застигнали беглеца, а когато понечили да го арестуват, той ненадейно извадил сгъваемо джобно ножче и ги нападнал. При тази офанзива един от служителите на реда бил леко ранен в темето, острието засегнало и долната челюст в региона на устната на втори. Трети съумял да избие ножчето от ръката му, само че в подмяна получил свиреп ритник в лявото коляно.

После всички участници в битката били откарани в Спешния център на Стара Загора, където се наложило лекарите за зашият раната от устната на единия от униформените и да залепят част от темето на втория. За шанс, удареното коляно на третия не се оказало счупено, както той самият се страхувал първоначално. Разминал се с разтежение на коленните връзки на крайници. И тримата служители на реда са освободени за домашна лекуване, откакто били обслужени амбулаторно, няма заплаха за живота ми.

Агресивният задържан се оказал 25-годишният Николай Ф. от Сливен, студент-второкурсник в Тракийския университет в Стара Загора. Станало ясно, че в последно време имал несъответстващо държание, наскоро протегнал ръка и да бие майка си. Той не бил потърпевш, до момента в който разбивал стъклото в рейса и скачал в придвижване, само че траял да буйства и в Спешното, което наложило да повикат и психолог, с цел да го успокоят. Мъжът прекарал нощта против вторник в изолатор на болничното заведение, по-късно бил прегледан в психодиспансера в Стара Загора и освидетелстван. Най-вероятно ще бъде настанен за лекуване в психоболницата в Раднево.

Директорът на ОДМВР в Стара Загора старши комисар Георги Хаджиев изрично отхвърли през днешния ден пред " 24 часа " появили се клюки, че до момента в който разбивал стъклото в рейса, нападателният мъж извикал: " Аллах акбар! ". " Беседвах персонално с пасажерите от рейса, нищо сходно не е имало ", увери Хаджиев. Той изясни появяването на още патрулки след първата на мястото на случая с агресивното държание на пасажера и нуждата да се опазят здравето и животът на пасажерите и служителите на реда.

На въпрос на " 24 часа " дали към този момент и пасажерите в рейсовете не би трябвало да се ревизират авансово на качване от автогарите за оръжие, както е по летищата, старши комисар Хаджиев отговори, че това към този момент е въпрос за законодателна самодейност.

От Апелативната прокуратура в Пловдив през вчерашния ден оповестиха, че по случая е формирано досъдебно произвеждане под наблюдението на Районната прокуратура в Стара Загора. То се води за осъществено закононарушение по чл.131, ал.2,т.3 от Наказателния кодекс - за причиняване на телесна щета на полицейски орган при или във връзка осъществяване на службата му. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР