Нападението срещу Крим е честна игра за Украйна - и

...
Нападението срещу Крим е честна игра за Украйна - и
Коментари Харесай

САЩ одобряват нанасянето на удари по Крим от страна на Украйна: Политико

Нападението против Крим е почтена игра за Украйна - и тя има поддръжката на Америка, с цел да удари руснаците там, оповестява Политико .

Според документ на украинското държавно управление, възложен от CNN, Киев стои зад трите детонации през миналата седмица на анексирания от Русия полуостров, в това число огромния гърмеж в авиобаза Саки, при който са унищожени няколко военни самолета на Москва.

Нито един украински чиновник към момента не е признал обществено присъединяване на Киев в акцията в Крим. Но министърът на защитата ОЛЕКСИЙ РЕЗНИКОВ съобщи пред " Гласът на Америка " в сряда, че Украйна не изключва опцията да нанесе удар по окупираната територия с оръжия, предоставени от Съединени американски щати.

" Ако през днешния ден приказваме за деокупация на краткотрайно окупираните територии на Украйна, където се намира врагът, тогава надлежно нямаме такива ограничавания ", сподели той, като акцентира, че към момента няма да има офанзиви в законно приетите граници на Русия (въпреки че имаше някои, хм, мистериозни гърмежи в съветски гранични градове).

 Това е вярната позиция, настояват специалисти пред NatSec Daily. " Руските сили нямат работа там и атакуването на съветските сили в Крим не е по-различно от атакуването им към Киев, Херсон или Източна Украйна ", сподели Кърт Волкър, някогашен дипломат на Съединени американски щати в НАТО и специфичен представител за Украйна по време на ръководството на Тръмп.

Позицията на администрацията на Байдън не е толкоз смяна, колкото удостоверение на дългогодишната политика. Макар да е пределно ясно, че Украйна не трябва да употребява създадени в Съединени американски щати оръжия за набези в Русия - което, както се притеснява президентът Джо Байдън, би провокирало Трета международна война - Вашингтон не признава контрола на Москва над принудително завзетия полуостров.

 В резултат на това е открит сезон за съветските цели в Крим - и наподобява, че предстоят още офанзиви.

Светът може да стане очевидец на още детонации в Крим през " идващите два-три месеца ", съобщи във вторник пред The Guardian Михайло Подоляк, почитан консултант на украинския президент Владимир Зеленский.

 Запитан от Politico неназован чиновник в администрацията на президента Джо Байдън дали администрацията на Байдън счита полуострова за суверенна украинска територия, служителят отговори: " Крим е Украйна ".

Украински чиновник съобщи пред изданието, че " посланието за поддръжка " от администрацията на Байдън " е стигнало до Киев ".

Мощни детонации наоколо до съветски склад за муниции раздрусаха село Майское в североизточната част на Крим във вторник. Това е вторият сходен случай в границите на няколко седмици, като по-рано през месеца на военното летище Саки също имаше серия от детонации, при които бяха ранени 14 души и един почина.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР