Нападателят от Лас Вегас Стивън Падок е монтирал няколко камери

...
Нападателят от Лас Вегас Стивън Падок е монтирал няколко камери
Коментари Харесай

Масовият убиец от Лас Вегас оборудвал с камери хотелската си стая

Нападателят от Лас Вегас Стивън Падок е инсталирал няколко камери в и към хотелската си стая, където е бил настанен и от където откри огън по публиката на музикален фестивал в града. 58 души бяха убити при всеобщия разстрел, показват през днешния ден от полицията. Над 500 бяха ранени. 

Две камери в коридора и една в шпионката на вратата, инсталирани от него, са му дали опция да вижда в случай че служител на реда или охранител го доближава, обявиха от полицията в Лас Вегас, житирани от Би Би Си. Властите в града към момента се пробват да схванат за какво 64-годишният Падок, който е локален гражданин, прояви изключителна свирепост и откри огън по почтени хора от 32-ия етаж на хител Mandalay Bay.

Органите реда означават, че е имало висока степен на обмисляне на нападението от негова страна. " Имало е дълготрайно авансово обмисляне и съм много сигурен, че той е оценявал всичко, което ще направи в дейностите си ", разяснява пред кореспонденти шериф Джоузеф Ломбардо. Той означи, че " този човек " е мислил по нападението авансово, което е явно от обстоятелството, че е разполагал с вида оръжие и стабилен военен боеприпас в стаята, с цел да извърши всеобщия разстрел. 

Извършителят на всеобщото ликвидиране е имал 47 оръжия на три разнообразни места, в това число в хотелската си стая и жилищата си. Според източник на CNN Падок е събирал арсенала си в продължение на 20 години и наподобява е възнамерявал доста подробно нападението. 

Атаката със стрелба - най-тежката в модерната история на Съединени американски щати - предизвика спор за американските закони, разрешаващи притежаването на оръжие. Президентът Доналд Тръмп съобщи, че полемиката по въпроса, която е нужно да бъде направена, " не е за в този момент ". По-рано той назова Падок " болен човек, болен мозък ". Старши специалист вътрешна сигурност обаче разяснява пред организация Ройтерс, че няма доказателства Падок да има умствено заболяване или мозъчни увреждания. Не бяха открити и връзки с терористични организации. 

Днес излиза наяве още, че Падок се е самоубил преди полицията да нахлуе в хотелската му стая. Той не е имал престъпно досие и не е прочут на полицията. Тя към момента счита приятелката на Падок, която беше търсена - Мерилу Данли, е лице с отношение към случая. Разследващите са по отношение на дамата от филипински генезис, която бе на Филипините, само че напусна страната и дойде в Лос Анджелис. 

В деня на стрелбата Падок е превел 100 000 $ по сметка на Филипините. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР