Нападателят на ЦСКА-София Мауридес има подготвена програма за сваляне на

...
Нападателят на ЦСКА-София Мауридес има подготвена програма за сваляне на
Коментари Харесай

Мауридес ще сваля килограми по време на ваканцията

Нападателят на ЦСКА-София Мауридес има готова стратегия за събаряне на килограми през зимата. Бразилецът е с наднормено тегло, заради което през зимата ще би трябвало да работи в допълнение, с цел да влезе в поставените му параметри. Мауридес не организира подготовка с тима през лятото, защото бе притеглен единствено седмица преди първия формален мач – с Рига в Лига Европа на 19 юли. 24-годишният таран направи мощен старт на “Армията”, само че след това си пролича, че е малко муден.

“Не е нужно да си доктор, с цел да видиш, че в идеалния случай Мауридес може да поотслабне малко”, сподели треньорът на ЦСКА-София Нестор Ел Маестро пред “Тема Спорт”.

“Генетично футболистите са разнообразни. Има ли Лукаку проблеми с килограмите? Погледнете го единствено – на пръв взор аз ще кажа, че има такива. Ако Лукаку смъкна 5 кг, това в действителност ще му помогне. Но
при някои хора е по-лесно, в сравнение с при други. Работим доста крепко с Мауридес, също както го прави и Манчестър Юнайтед с Лукаку. Това е борба. Мауридес е отличен в тренировките. Работи доста крепко на терена. Не забравяйте, че не организира подготовка с нас. Надявам да се грижи за себе си през ваканцията. Аз ще съм в непрекъснат контакт с него, с цел да го слага под това напрежение да се върне в благоприлична форма. След това ще имаме 6 седмици, с цел да го доближим до съвършеното му тегло. Искаме да бъде в по-добра форма и да е малко по-лек, тъй че да е още по-полезен за нас”, призна Ел Маестро.

Футболистите на ЦСКА-София са в отмора до 9 януари (сряда), когато се събират за първи път през 2019-а. Червените отпътуват за лагера си в Испания на 14-и, където ще останат най-малко до 1 февруари. Последната контрола на отбора преди старта на пролетния дял ще е на 9 февруари на “Армията”. Първенството се възобновява на 16-17 февруари.

“Тема спорт”
Първа лига 19 кръг, неделя 9 декември  Верея 0:1краен резулат  ЦСКА-София
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР