Нападателят на Сергей Скрипал Анатолий Чепига може да е имал

...
Нападателят на Сергей Скрипал Анатолий Чепига може да е имал
Коментари Харесай

Личен мотив стои зад отравянето на Скрипал

Нападателят на Сергей Скрипал Анатолий Чепига може да е имал и персонален претекст да извърши офанзивата написа английският вестник The Times. Полковник Анатолий Чепига е приключил Висшата военна академия за разузнаване, като е служил три пъти дейна работа по време на войната в Чечения.

Военен деец с дълга поредност от оценки и медали, той наподобява е бил професионален боен от специфични сили, преди да се издигне в редиците на могъщата военна разследваща работа на ГРУ, съобщи „ Фокус “. Неговата кариера в действителност е поразително сходна на тази на Сергей Скрипал, също полковник от ГРУ, който се счита, че се е опитвал да токсини. И това може да е доста значимо в продължаващото следствие на опит за ликвидиране.

Сергей Скрипал също е бил на дейна военна работа, въпреки и в Афганистан 20 години по-рано. Той също е награждаван деец, издигнал се до полковник. Въпреки това, вместо да остане предан към ГРУ, той реши да работи за MI6, като съобщи, както се споделя, „ целият справочник " на работещите в ГРУ в Европа. Много от тях бяха служили дружно с него в Афганистан или по-късно в Чечения. Някои разследващи анализатори считат, че персоналното възмездие може също да има значение в опита за отравяне. Както и в доста други спорове, ветераните от афганистанските и чеченските акции споделят обязаност и преданост.

Сергей Скрипал е нарушил тази връзка и по този начин е спечелил гнева на някогашните си приятели по оръжие. Ако тази доктрина е точна, тогава изборът на полковник Чепига като един от опитните убийци следва мощна, отчасти алегорична логичност: изберете предан деец да извади некоректен и да „ накаже “ предателя. Всъщност кариерата на полковник Чепига е толкоз близка до тази на полковник Скрипал, че тук изниква и друга опция: Чепига може би е познала персонално индивида, който е изпратен да убие.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР