Нападателят на Реал (Мадрид) Карим Бензема ще остане верен на

...
Нападателят на Реал (Мадрид) Карим Бензема ще остане верен на
Коментари Харесай

Договор до 2021 и 1 милиард клауза за Бензо в Реал

Нападателят на Реал (Мадрид) Карим Бензема ще остане правилен на " Кралския клуб " още дълго време. Контрактът на французина изтича през 2019, само че той ще го възобнови и ще остане на " Сантяго Бернабеу " най-малко до 2021 година, осведоми " Апелативен съд ". Според мадридския вестник това ще се случи на следващия ден (четвъртък). Някои медии на Пиренеите пък настояват, че нападателят към този момент е поставил подписа си. Новият контракт ще значи, че Карим Бензема ще играе за Реал най-малко до момента в който навърши 33 години. До 2021 той ще е прекарал цели 12 сезона в клуба,пише Sporta.bg

Още преди месеци френският нападател бе предизвестен от шефовете на " Белия балет ", че контрактът му ще бъде продължен и заплатата му от 7,5 милиона евро на сезон ще нарасне доста. Клаузата за откупуване в контракта ще остане същата - колосалните 1 милиард евро. В Реал това е честа процедура, като по този начин европейският клубен първенец презастрахова своите футболисти от безбройните милиони в касите на богати клубове като ПСЖ и Манчестър Сити.

Реал (Мадрид) притегли Бензема през 2009 година от френския Лион за сумата от 35 милиона евро плюс 6 милиона бонуси. Нападателят завоюва доверието на всички мениджъри, с които работи, и нито един различен таран не съумя в опитите си да го измести от титулярната позиция към този момент 8 години.

Иначе " Кралския клуб " неотдавна възобнови договорите на Марсело, Иско и Дани Карвахал, като ги закотви на " Бернабеу " за дълъг интервал от време.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР