Нападателят на Манчестър Юнайтед Маркъс Рашфорд написа отворено писмо до

...
Нападателят на Манчестър Юнайтед Маркъс Рашфорд написа отворено писмо до
Коментари Харесай

Маркъс Рашфорд написа отворено писмо до парламента

Нападателят на Манчестър Юнайтед Маркъс Рашфорд написа отворено писмо до представителите на английския парламент, в което изиска от тях да преразгледат решението си за прекъсване на програмата за безвъзмезден обяд за учениците в потребност по време на лятната почивка.

22-годишният британски национал е деен покровител на идеята за обезпечаване на храна на децата и събра съвсем 20 милиона лири с акцията си по време на епидемията от COVID-19.

Рашфорд, който като дете също е разчитал на програмата, написа в обръщението си към властимащите, че той и доста огромен брой фамилии в Англия знаят отлично какъв брой значима в действителност е тази акция.

" Написах това писмо със сърцето си. То е отворено, с цел да могат повече хора да схванат за въздействието на програмата върху фамилиите и да знаят, че са създали верния избор, като са я подкрепили ", сподели Рашфорд в ефира на Би Би Си.

" Знам през какво минават тези фамилии, тъй като и моето бе в същата обстановка и съм наясно какъв брой мъчно се намира излаз. За мен е значимо да оказа помощ на хора в потребност. Това не е политически апел, а чисто човешки ", сподели още голмайсторът.

В писмото си Рашфорд споделя по какъв начин майка му е работила за минимална заплата на цялостно работно време, с цел да има какво да постави на масата, само че макар нейните старания фамилията едвам е свързвало двата края.

" Системата не е направена по този начин, че фамилии като моето да съумяват, без значение какъв брой старателно работеше майка ми ", добави Рашфорд.

По данни на статистиката над 1,3 милиона деца в Англия са от небогати фамилии и имат правото да получават безвъзмезден обяд, само че над 200 000 от тях са останали без него поради пандемията от COVID-19.

" Хранителната беднотия в Англия е пандемия, която може да дефинира живота на генерации хора, в случай че в този момент не променим системата ", сподели още Рашфорд.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР