Нападателят на Лудогорец Кирил Десподов бе избран за Футболист на

...
Нападателят на Лудогорец Кирил Десподов бе избран за Футболист на
Коментари Харесай

Кирил Десподов грабна отличието Футболист на футболистите, Илиан Илиев е лидер сред треньорите

Нападателят на Лудогорец Кирил Десподов бе определен за " Футболист на футболистите " за сезон 2022/2023 в анкетата на Асоциацията на българските футболисти.

Единственото по рода си у нас допитване се организира за 22-а поредна година и в него гласоподават всички футболисти от efbet Лига и Втора лига - българи и чужденци.

Анкетата се състои от три съществени раздела: Футболист на футболистите, най-хубав млад футболист и най-хубав треньор.
 Обявиха номинираните в анкетата Обявиха номинираните в анкетата " Футболист на футболистите "
Кирил Десподов бе определен за неоспорим №1 при " Футболист на Футболистите ". Втори остана Ивайло Чочев от ЦСКА 1948, а влиятелното трето място зае различен състезател на Лудогорец - Игор Тиаго.

Любопитно е, че Кирил Десподов е повторен победител в анкетата и в раздела за най-хубав млад футболист (сезон 2016/2017 и 2017/2018).

За най-хубав млад футболист тази година бе определен вратарят на Левски Пламен Андреев. Той изпревари Николай Златев от Черно море, а трети се подреди бранителят на ЦСКА - София Християн Петров.

За най-хубав треньор на шампионата футболистите дефинираха наставника на Черно море Илиан Илиев. Втори е Станимир Стоилов (Левски), който до този миг има 4 победи в анкетата (три пъти като треньор на Левски и един път като ментор на Литекс). Третото място заслужи треньорът на ЦСКА - София Саша Илич.

Илиан Илиев пък печели за трети път авторитетното отличие, откакто бе №1 за сезон 2009/2010 като треньор на Берое и сезон 2018/2019 отпред на Черно море.

Победителите в трите съществени раздела ще бъдат наградени от Асоциацията на българските футболисти при започване на новия сезон.

Резултати от 22-ото издание на анкетата " Футболист на футболистите ": 

Футболист на Футболистите 
1. Кирил Десподов (Лудогорец) 
2. Ивайло Чочев (ФК ЦСКА 1948) 
3. Игор Тиаго (Лудогорец) 

Най-добър млад футболист 
1. Пламен Андреев (Левски) 
2. Николай Златев (Черно море) 
3. Християн Петров (ЦСКА) 

Най-добър треньор 
1. Илиан Илиев (Черно море) 
2. Станимир Стоилов (Левски) 
3. Саша Илич (ЦСКА)

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР