Нападателят на Черно море Радослав Василев даде интервю за клубния

...
Нападателят на Черно море Радослав Василев даде интервю за клубния
Коментари Харесай

Радослав Василев готов за игра, извини се на феновете на Черно море

Нападателят на Черно море Радослав Василев даде изявление за клубния уебсайт, в което приказва за травмата, която му попречи да вземе присъединяване за своя отбор в първите три мача от новия сезон. Василев се извини на почитателите от името на целия тим за загубата от Септември, макар че не взе присъединяване в тази среща.

- Разкажи ни малко за себе си и за кариерата си преди да дойдеш в ПФК Черно море?
- Започнах да упражнявам футбол в Славия на 8-годишна възраст. На 16 отидох на проби в Англия, бях утвърден и от 16 до 19 години се състезавах за британския Рединг. Поради разнообразни условия се завърнах в родния ми клуб Славия. На 24 години претърпях тежка травма, която ме извади от игра за близо година и половина. Заради дългото ми възобновяване бях освободен от Славия, по-късно получих оферта от Септември, който по това време беше в „ Б “ група. Там прекарах един полусезон и по-късно отпътувах за Кипър, където играх половин година в Алки Ороклини. Не играех постоянно и реших, че би трябвало да трансформира нещо. Така мениджърът ми стартира да ми търси нов тим, а тъкмо в този интервал тимът Черно море се нуждаеше от център нападател. Така се стигна до прекосяването ми на “Тича ”.

- Вече 6 месеца си част от Черно море, по какъв начин ти се коства тимът?
- В началото, когато пристигнах, тимът се намираше в тежка позиция. Започваше създаване на нов отбор, с нов треньор и доста нови футболисти. Мисля, че успяхме да създадем един добър колектив и от мач на мач играехме все по-добре. Дори стигнахме до бараж за влизане в Лига Европа. Разполагаме с доста положителни футболисти, добра композиция от млади и опитни играчи. Вярвам, че през този сезон ще покажем по-добър футбол и по-добри резултати.

- През предишния сезон изигра 16 мача с екипа на “моряците ” и осъществя 6 гола, по-късно получи травма, която не ти разреши да проведеш лятна подготовка и пропусна първите 3 мача от новия сезон. Каква тъкмо бе контузията ти?
- Имах инфектиране на костта. Получих тази контузия още в края на предишния сезон, след удар. Оказа се по-специфична и по-упорита от първичните прогнози и за жалост пропуснах един доста значим интервал, а точно подготвителния.

- Как протече възобновяване ти?
- Проведох едномесечен натоварен курс на физиотепария в София, комбиниран с двуседмичен курс на барокамера. След това продължих да се възвръщам във Варна с самостоятелни тренировки и встъпителни занимания. Вече се усещам добре и се надявам с времето да съумея да възвърна формата си. Това ще стане със здрави тренировки.

- Черно море загуби тежко от тима на Септември вкъщи, загуба, която мъчно ще се не помни от почитателите. Как видя този мач, въпреки и от трибуните на стадион „ Тича “. Защо се стигна до този победен резултат съгласно теб?  
- Да, в действителност претърпяхме доста тежка загуба. Въпреки че не взех присъединяване в този мач, желая да се извиня на почитателите от името на целия тим. С оглед на първите два мача, които изиграхме, в действителност бе неочакван резулат. Отборът на Септември съумя да означи гол още с първата си по-сериозна офанзива. И по-късно, сякаш нарушихме играта си и нищо не ни се получаваше. Докато при тях беше противоположното. Излишно е да си приказваме каквото и да е след сходни мачове. Единственият метод да се излезе от тази обстановка е посредством доста работа и победи.

- Предстои мач с Етър. Какви са упованията ти? Ще успее ли тимът да се активизира след дуела със Септември и да покаже същото лице, каквото с Левски на “Герена ”?
- Смятам, че разполагаме с първокласен тим, който играе доста добър футбол. Нямаме различен избор, с изключение на да отидем във Велико Търново, да се раздадем оптимално и да вземем 3-те точки. Мачът няма да е елементарен. Съперникът разполага с положителни футболисти и чакам да се получи дуел на надхитряне.

- Ти си централен нападател и от теб се чака да бележиш попадения във всеки мач. Колко гола искаш да вкараш през сезона, с цел да си задоволен от себе си и да можеш умерено да кажеш – направих мощен сезон с Черно море?
- Ще бъда задоволен, в случай че тимът на Черно море побеждава и аз играя и оказвам помощ това да се случва. Мисля, че слагането на такава цел – какъв брой гола ще вкарам, би ме обременило и би ми попречило да играя по най-хубавия метод. Всеки футболист, преди сезона и преди всеки мач, би трябвало да сложи фокус върху това да бъде съсредоточен, да се раздаде оптимално и да изпитва наслаждение от играта. А какво ще се случи от там нататък е орис.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР