Нападателят на Челси Гонсало Игуаин няма да играе повече за

...
Нападателят на Челси Гонсало Игуаин няма да играе повече за
Коментари Харесай

Игуаин се отказа от националния "за щастие на много хора"

Нападателят на " Челси " Гонсало Игуаин няма да играе повече за националния тим на Аржентина. Това разгласи той пред " Фокс Спорт " и добави, че решението му най-вероятно ще зарадва " доста хора ".

31-годишният футболист има 75 мача за Аржентина, в които вкара 31 гола. Той обаче не е играл от за гаучосите от международното състезание през 2018 година

" Поговорихме и споделих на Скалони (Лионел Скалони - селекционер на националния отбор), че кариерата ми в националния отбор е завършила. Желая всичко най-хубаво на тима, към този момент ще съм просто почитател и ще виждам в профил. Премислях всичко няколко пъти и осъзнах, че времето ми като национал е изтекло. Искам да се насладя на повече свободно време със фамилията си. За благополучие на доста хора, решението ми е дефинитивно ", съобщи Игуаин, който сега играе чартърен в " Челси ", а другояче е благосъстоятелност на " Ювентус ".

Снимка: Getty Images

С Игуаин в състава Аржентина игра на три финала - на международното състезание през 2014 година и на Копа Америка през 2015 и 2016 година И в трите значими мача гаучосите не съумяха да завоюват. През 2014 година той изпусна страхотна опция против Германия, а Бундестимът в следствие стана първенец с гол в добавеното време.

" Вкарах на Белгия и помогнах на тима да се класира на полуфинал на международно състезание за пръв път от 24 години, вкарах и доста други значими голове, само че хората помнят единствено пропуските, а не и вкараните голове. Такъв е футболът! ", заключи метафизичен Игуаин.

Той дебютира за Аржентина при успеха над Перу с 2:1 през 2009 година, като означи един от головете.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР