Нападателят на Арсенал Еди Нкетия ще остане извън игра в

...
Нападателят на Арсенал Еди Нкетия ще остане извън игра в
Коментари Харесай

Нов проблем за нападател на Арсенал

Нападателят на Арсенал Еди Нкетия ще остане отвън игра в близко бъдеще поради травма на глезена и не попадна в състава за реванша от осминафиналите на Лига Европа против Спортинг Лисабон, разкри мениджърът на британския тим Микел Артета.

23-годишният Нкетия се контузи при успеха с 4:0 над Евертън по-рано този месец и оттогава не е играл за „ артилеристите “.

„ Ситуацията се усъвършенства, само че към момента му предстоят няколко седмици възобновяване. Трябва да сме търпеливи. Предстои му огромно предизвикателство, тъй като травмата не е лека, само че за благополучие не е толкоз неприятна, колкото можеше да бъде “, разяснява Артета.

Габриел Жезус, който натрупа пет гола и седем асистенции след прехвърлянето си от Манчестър Сити през юли, игра 13 минути при успеха с 3:0 над Фулъм в неделя след възобновяване си от травма на коляното, получена на Мондиал 2022.

„ Беше ужасно да го забележим назад в игра. Щастието на всички към него бе видно. Липсваше ни, само че към този момент се завърна “, добави испанският експерт във връзка бразилския футболист на Арсенал.

„ Трябва да направляваме минутите, които получава. Габриел се усеща добре и споделя, че на подготовка също се усеща убеден, което е в действителност положително “, добави Микел Артета.

Той посочи разликата от мача против португалския състав в Лига Европа и този против Фулъм във Висшата лига. Арсенал и Спортинг направиха 2:2 в първата среща.

Автор: Кремена Младенова/БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР