Нападателят Eнер Валенсия е тема №1 в Еквадор, след като

...
Нападателят Eнер Валенсия е тема №1 в Еквадор, след като
Коментари Харесай

Отвлекли сестрата на Валенсия в джунгла

Нападателят Eнер Валенсия е тематика №1 в Еквадор, откакто означи два гола в откриващия мач на международното състезание против домакина Катар (2:0). Футболистът на Фенербахче е вкарал последните 5 попадения за националния отбор на своята татковина на Мондиали.

Енер е четвъртият футболист с такова достижение в историята. Португалската легенда Еузебио (през 1966 г.) в Англия, Паоло Роси за Италия (1982) в Испания и руснакът Олег Саленко (1994) са вкарвали по 6 следващи гола на международни.

Преди актуалната конкуренция Еквадор се смяташе за новобранец в групата с Нидерландия, Сенегал и Катар. Но в южноамериканската подготовка те приключиха след Бразилия, Аржентина и Уругвай - пред Колумбия и

В живота на 33-годишния нападател Валенсия има луди истории, които заслужават да бъдат разказани.

Всъщност Енер играе за първи път на сходен конгрес поради гибелта на собствен съотборник. През 2013 година той към този момент означи над 10 гола на на сезон за Емелек, само че към момента беше надалеч от представителния отбор. Тогава офанзивата се води от 27-годишния Кристиан Бенитес, като по това време той към този момент е в топ 3 на голмайсторите в цялата история на Еквадор.

През 2013 година Чучо, както го назоваха мнозина, печели купата с мексиканския Америка, минава в шампионата на Катар и даже дебютира за " Ел Джаиш ". На 29 юли се оплаква от остра болежка в стомаха, приет в болница е незабавно, само че по време на интервенцията сърцето му стопира и лекарите не могат да го спасят. По-късно се оказа, че той е имал вродена особеност на коронарна артерия.

Еквадор се класира за международното в Бразилия през есента на 2013 година, само че тимът по този начин и няма постоянен нападател. Енер в клуба си играе повече на крилото, само че треньорът Рейналдо Руеда го реалокира в центъра.

И той бързо привиква на новата позиция: четири гола в пет другарски мача и най-важното - три гола на Мондиала в Бразилия 2014. След фурора в първия мач против Катар Валенсия към този момент има 37 попадения на сметката си за националния отбор. Първият гол нощес той посвети точно на Чучо...

През 2020 година цялостен Еквадор е обезпокоен за положението на сестрата на футболиста - Ерси, отвлечена от въоръжени крадци. Пленена е тъкмо в деня, в който футболистът мина във Фенербахче.

Смята се, че Ерси е бил хваната от тайфа, част от екстремистката революционна войска на Колумбия. Служител на локалната полиция сподели, че причинителите са поискали 2 милиона $ от Валенсия, с цел да я освободят. Операцията се трансформира в същински екшън. Група еквадорски специфични сили откриват местоположението на нарушителите в еквадорската джунгла, а момичето е открито в дребна палатка, където прекарва 10 дни.

През цялото това време Валенсия поддържа връзка с управляващите, след което благодари на всички за поддръжката. Особено на президента на Еквадор Ленин Морено.

И това не е всичко. През 2016-а полицията издава заповед за арест на футболиста поради неплащане в точния момент на месечна прехрана на щерка си. Властите вземат решение да го приберат навръх стадиона по време на мача сред Еквадор и Чили. Енер обаче симулира травма, с цел да избяга. Нападателят е изведен от терена с медицински автомобил, а по-късно изместен в кола за спешна помощ.

12 служители на реда тичат по терена след него - въпреки всичко дължи над 15 000 $. Но това не е задоволително, с цел да го заловен. В последния миг лекарите му поставят кислородна маска и го качват в кола за спешна помощ... " Опитвам се подкрепям връзка с щерка си Бейра. Но в този момент някогашната ми брачна половинка заведе няколко каузи против мен - заплащам 30 000 $ прехрана всеки месец, само че не ми разрешават да виждам Бейра, когато съм в Еквадор. Сега аз самият повеждам дело - и ще диря цялостно настойничество над щерка си ", споделя той.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР