НАП заплаши със запечатване атрактивно заведение за гофрети в центъра

...
НАП заплаши със запечатване атрактивно заведение за гофрети в центъра
Коментари Харесай

НАП заплаши със запечатване хитово заведение в сърцето на Пловдив

НАП заплаши със запечатване атрактивно заведение за гофрети в центъра на Пловдив. Bubble House Waffels “ , която има мрежа от обекти в цялата страна, се появи сърцето на града града под тепетата – до Римския стадион на ул. „ Цариброд “, преди към година. Скоро по-късно набра огромна известност измежду потребителите.
Прочетете още
През ноември тази година обектът, ръководен от„ Вен Ил “ ООД, е попаднал в листата с извършители на Закона за Данък добавена стойност на Националната организация на приходите. Седалището на компанията е в Бургас, а нейни притежатели и шефове са Илиан Ицов и Вениамин Димитров. Не е известно какви нарушавания са установени при инспекцията в „ Bubble House Waffels “, само че най-честата причина за използване на въпросната административна мярка са нередности като неиздаване на касов бон, нередовност в касовите апарати или неоторизирани софтуери за отчитане на продажби.

Същата мярка " Запечатване "  има издадена и за  комплекс „ Омайник “ в Калофер. Базата бе построена неотдавна в местността „ Паниците “. Инвеститор е старозагорското сдружение „ Прима - МВ “ ООД, ръководена от Ваньо Кънев и Мариана Дикова. Двамата са съдружници в още няколко компании.



В нарушавания е хваната и гостилница „ Гъбарникъ “ е околност Кантона на Перущица. Заведението за бързо хранене е записано на компанията „ КОЛДАНОВ “ ООД, благосъстоятелност на четирима – Александра и Васил Илкови и Райна и Васил Колданови.



Инспекторите на Национална агенция за приходите са посетили и два обекта в Шекер махала. Проверките са осъществени в магазин за перилни и почистващи препарати и баничарница на ул. „ Орехово “. Обектите не са регистрирани към компании, а като притежатели са посочени физическите лица - Радка Игнатова и Красимир Михайлов, на които са формирани актове.



Списъка с извършители са напълнили и няколко склада на ул. „ Брезовско шосе “ в Пловдив, които подлежат на запечатване. Те са обекти за търговия на едно и дребно с храни, сладкарски произведения и артикули за бита на „ Алцек 1 “ ЕООД, „ Доралекс “ ООД, „ Епсилон-Т Тодор Георгиев “ Едноличен търговец и „ Иви Ивайло Стоянов “ Едноличен търговец.



Съдбата на обектите, основали причина за използване на насилствена административна мярка „ Запечатване “, към момента не е решена. Собствениците им имат право да апелират мярката, наложена им от инспекторите, в период от 30 дни. Тя може да бъде вдигната и по молба на търговеца възнаграждение на имуществена глоба. При наново нарушаване обаче не се позволява печатане на обекта преди приключването на един месец от запечатването му.
  
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР