НАП вече публикува списъците на обекти, които ще бъдат запечатани.

...
НАП вече публикува списъците на обекти, които ще бъдат запечатани.
Коментари Харесай

НАП публикува списък с обектите, които ще запечати

Национална агенция за приходите към този момент разгласява описите на обекти, които ще бъдат запечатани . В особено основана графа може да види информация за всеки обект, в които органите по доходи на Национална агенция за приходите са открили данъчни нарушавания, оповестиха от Националната организация на приходите.

За да обезпечат и правата на глобените, от Национална агенция за приходите разгласяват идните за запечатване обекти . Така лицето, което ги стопанисва, ще знае, че данъчните ще затворят обекта му.
Според Национална агенция за приходите, публикуването на лист с комерсиалните обекти, които ще бъдат запечатани в уеб страницата на приходната организация е тип информиране . До същата хипотеза води и слагането на трайно закрепено известие на комерсиалния обект, предстоящ на запечатване, прецизират от националната организация по приходите.

Мярката " Запечатване на обект " може да бъде наложена до 30 дни без значение от плануваните в закона санкции или имуществени наказания .

През 2017 година имаше опити на търговци да избегнат запечатването на обектите си като трансферират стопанисването на обекта в рамките дневно на друго юридическо лице. При някои случаи това включва и преназначаване на личния състав, прекачване на касовите апарати, преподписване на контракти с наемодатели и снабдители .

С последните промени в Закона за Данък добавена стойност одобриха, че данъчните ще запечатват обекта, без значение кой го стопанисва . Това решение ще понижи опитите за заобикаляне на закона, твърдят от приходната организация.

Проверка на News.bg откри, че в листата към 2 януари 2018 година има 81 търговски обекта . Те са в София, Троян, Бургас, Пловдив, Хасково, Кърджали, Димитровград.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР