НАП да приеме че в България бакшишът е 8% и

...
НАП да приеме че в България бакшишът е 8% и
Коментари Харесай

Бакшишът може за стане задължителен за клиента и да се включи в касовия бон

 Национална агенция за приходите да одобри че в България бакшишът е 8% и когато се вършат инспекции, да се дава право на 8% отклонения в оборота. Другият вид за легализирането му е той да влезе в касовата записка, по този начин както се случва от години в заведенията на Запад. Това сподели пред Би Ти Ви Ричард Алибегов, ръководител на асоциацията на заведенията.

В момента при инспекция в търговски обект, без значение какъв, притежателят се глобява доста съществено за всичко, което е над указаната по касовия уред наличност. Търговецът се глобява за нещо, за което не е отговорен. Така че най-добре е бакшишът да бъде записан в касовата записка. В менюто би трябвало да бъде отразен, както е на Запад. А страната да каже дали ще се полза, или си отива чисто при служащия, настоя Алибегов.

Според притежателя на заведения тези пари не би трябвало да се таксуват. Сега оставяш бакшиш, в случай че искаш, а в това време законът го не разрешава - сервитьорът нарушава разпоредбите за касовите наличия сега, в който го получили. А е неуместно през 21-и век сервитьорът да отделя и крие бакшиша, който е получил, че в случай че пристигна данъчен контрольор, да не санкции заведението, сподели още той.

В чужбина съвсем всички заведения са решили по този начин казуса с бакшиша. Ако Национална агенция за приходите одобри, че поради бакшиша може да има закрепено разминаване в наличностите, ще остане свободата на клиента дали да даде бакшиш, или не. Ако влезе в бележката, той един тип става наложителен. Има си по метод софтуерно да се реши въпросът, в случай че приходната организация реши да влиза в бележката, само че да си остава за сервитьора, уточни още Алибегов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР