Намираш се в Северозападна Полша, на някакви си 20-ина километра

...
Намираш се в Северозападна Полша, на някакви си 20-ина километра
Коментари Харесай

400 дървета, обвити в мистерия

Намираш се в Северозападна Полша, на някакви си 20-ина километра от Шчечин и още по-близо до немската граница.

Тук, до село Нове Чарново край Грифино, посред огромна гора от прави като стрела борове, чиито върхове се сблъскват с небето, са се настанили 400 редки екземпляра, които малко откакто са тръгнали от земята, са завили на 90 градуса, след това са създали един полукръг и чак тогава въпреки всичко са поели по " правия път " нагоре.

Засадени са към 1930 година. Според един от сюжетите, река излязла от коритото си след страхотни дъждове и изкривила още младите тогава фиданки. Друга история сочи като провинен огромен сняг, който в тежка зима по този начин навалял, че затиснал дърветата и те " тръгнали " хоризонтално.

Трети пък настояват, че немските войски струпали на това място танкове, с цел да приготвят настъплението си през Втората международна война, и тежките машини деформирали борчетата.

Още по-невероятно звучи обяснението, че в региона гравитацията била доста мощна и просто придърпала стволовете на дърветата към земята. После отслабнала и ги " пуснала " да си порастват нагоре.

Тайната на феномена се добавя сполучливо и от обстоятелството, че близкото село Грифино, което е било дом на тези, които в миналото са знаели какво се е случило с дърветата, е било съвсем изцяло унищожено по време на Втората Световна Война. Загиналите хора са отнесли тайната със себе си в гроба.

Така или другояче гледката е удивителна! Като че ли са излезли под четката на художник - еднообразно дебели, еднообразно извити - всичките в северна посока, завоят и при 400-те стартира на 20 см над земята, всичките високи към 11-12 метра. А въпросителният знак, извърнат наобратно, който изобразяват, свършва на към 3 метра над земята.

Изглежда, най-вероятната причина за горското знамение е индивидът. Според тази история, която е считана за най-достоверна, локални хора засадили борчетата преди 80-ина години. Когато станали 10-годишни, ги деформирали и умишлено ги повели по кривия път. Как тъкмо са постигнали този овал, никой не се наема да каже
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР