Намираме се в ситуация, в която е видим краят на

...
Намираме се в ситуация, в която е видим краят на
Коментари Харесай

Борислав Ангелов: Краят на неолиберализма е видим

Намираме се в обстановка, в която е забележим краят на неолиберализма.

Това съобщи политологът Борислав Ангелов по време на полемиката, инициирана от Българска социалистическа партия – „ Левицата в България – хрумвания, стратегии, политики “.

По неговите думи европейската и международна левица се намират в голяма рецесия на идентичността от най-малко 2 десетилетия. „ Погледнете какво се случва с европейските социалисти. Някой предполагал ли е, че това ще наподобява повече на най-ястребското крило на Демократическата партия. В момента следим тъкмо това. Те не приказват за мир и дипломатическо решение, а за победител непременно “, означи Ангелов.

Той уточни, че е значимо да забележим къде е левицата в цялата тази обстановка и какво ще вършат хората в рецесията. „ Ще вкарваме ли някаква форма на базов приход? Идеята за 4-дневна работна седмица потегли точно с това, което случва с интелектуалната благосъстоятелност. Искам да обърна внимание на нещо доста значимо – не би трябвало да бъркаме водачество с вождизъм. Лидерът при демокрацията е нещо позитивно. А диктаторите не са водачи – те са вождове “, разяснява политологът.

„ Китай не е модел към общество, към което можем да се причисляваме. Не е модел и днешна Русия – тя не е обществена. Българската левицата е основана на база документи на идеологическите социалдемократи. Въпросът е по какъв начин да бъдем ние в цялата тази обстановка, която през днешния ден я виждаме. Много европейски леви партии потеглят от там, където ние към този момент сме били. В един миг всичките огромни медии в България се управляваха от дами и то извънредно сполучливо. За бранш просвета би трябвало да се види по какъв начин да се финансира от бюджета в допълнение “, сподели още Борислав Ангелов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР