Намирам за ненормално един камион да чака 3 дни на

...
Намирам за ненормално един камион да чака 3 дни на
Коментари Харесай

Новаков: Намирам за ненормално един камион да чака 3 дни на границата

„ Намирам за ненормално един камион да чака 3 дни на границата - водачът да е без храна, вода и тоалетна, а компанията да губи 200 евро. Ако това се промени, милиарди ще останат в стопанската система “, сподели евродепутатът от ГЕРБ-СДС Андрей Новаков в предаването „ Тази събота и неделя “ по bTV.

Според него в този момент на границата има доста институции, чието място не е там.

„ Ако не се оправим с корупцията и не проведем промените, и Господ да слезе, той не може да трансформира България в член на Шенген “, добави тя

Освен това Екологичен потенциал утвърди концепцията един камион да бъде култивиран приблизително за 60 секунди на вътрешните граници на Европейски Съюз, сподели Новаков. 

Той разяснява и новите правила за мигрантите в Европейски Съюз, съгласно които процедурата за инспекция ще е на самата граница.

„ Пет дни ще се прави инспекция и в случай че не потвърди кой е, от кое място е и за какво идва в Европа – ще би трябвало да се връща назад. Ще има повече взаимност в Европейски Съюз при разпределение на хората с права да останат. Нелегални мигранти не може да влязат в Европейски Съюз, в случай че не потвърдят че бягат от война - връщат се назад “, изясни евродепутатът.

Европейският парламент дефинитивно прие  новите правил а за приемане на мигранти. Предвижда се хората, които нямат право да остават в Европейски Съюз, да бъдат по-бързо връщани в страните, от които идват. Освен това се вкарва и задължителна взаимност сред страните в разпределянето на бежанците.

Според него новият пакт ще се отрази позитивно на България

Новаков изясни и че по европейското законодателство, в случай че у нас влязат 27 души, които имат право на статут, само че ги разпределят в Полша, а тя откаже, ще би трябвало да заплати 20 000 евро.

„ Това ще се прави, с цел да му откри заслон, с цел да му обезпечи помощ или годишна прехрана. Това е за разноските, тъй като по този начин или другояче този човек няма право да остава повече от година, тъй че това е една първична вноска която, страната би трябвало да направи към България с цел да компенсира. Но и България би трябвало да заплаща, в случай че откажем да приемем мигранти “, съобщи той.

 Надежда Нейнски: Не можем да чакаме участие в Шенген по суша и в еврозоната 120 минути 3 мин. Надежда Нейнски: Не можем да чакаме участие в Шенген по суша и в еврозоната  Емил Радев: Мигрантите на границата ни ще бъдат подлагани на скрининг Лице в лице 3 мин. Емил Радев: Мигрантите на границата ни ще бъдат подлагани на скрининг  Надежда Нейнски: Не можем да чакаме участие в Шенген по суша и в еврозоната 120 минути 3 мин. Надежда Нейнски: Не можем да чакаме участие в Шенген по суша и в еврозоната  Емил Радев: Мигрантите на границата ни ще бъдат подлагани на скрининг Лице в лице 3 мин. Емил Радев: Мигрантите на границата ни ще бъдат подлагани на скрининг
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР