Намеренията на правителството, свързани с пускането на сайта Foodprice.bg за

...
Намеренията на правителството, свързани с пускането на сайта Foodprice.bg за
Коментари Харесай

Проверява ли се качеството на храните с ниски цени във Foodprice.bg

Намеренията на държавното управление, свързани с стартирането на уеб страницата Foodprice.bg за битка с високите цени на храните са положителни, само че всичко зависи от това, по какъв начин ще бъдат изпълнени. Доброволното присъединяване в него на огромните вериги за хранителни артикули евентуално обаче ще бъде краткосрочно и стимулирано от отвращение за препирня с ръководещите, сподели Богомил Николов, изпълнителен шеф на асоциация " Активни консуматори ".

Николов позволява, че има огромен риск търговците да се изкушат да разгласят в държавната платформа ниски цени, само че за хранителни артикули с по-ниско качество. Според него страната би трябвало да подсигурява, че всички артикули в уеб страницата ще бъдат следени с изключително внимание, а пък асоциация " Активни консуматори " ще обмисли лични проби на продуктите в уеб страницата Foodprice.bg.

Богомил Николов е безапелационен, че сравняването на цените на храните у нас и в другите страни от Европейски Съюз е безусловно неефикасно и основава единствено негативизъм в потребителите. И причина за това е, че потребителят няма информация за съставените елементи, които са включени в цената за стоката, която съпоставя. Николов дава образец с размера на Данък добавена стойност, който в България е 20%, само че в други страни е 7 на 100, а има и страни, в които избрани храни не се таксуват с налог. Той напомня, че има страни в Европейски Съюз, които субсидират продукцията на земеделските производители и това се отразява на крайната цена на продуктите.

Във видео бизнес подкаста " по DIR.BG със Стефан Кунчев, Богомил Николов разяснява справедливи ли са цените в уеб страницата Foodprice.bg, търговски трик ли е знакът БДС и стандарт " Стара планина " и има ли бъдеще концепцията за държавни магазини с евтини артикули.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР