Намерението на българското правителство да закупи още осем нови самолета

...
Намерението на българското правителство да закупи още осем нови самолета
Коментари Харесай

Принципът на Мечо Пух ``Колкото повече, толкова повече`` в бойната авиация не винаги е добър |

Намерението на българското държавно управление да закупи още осем нови самолета Ф-16 би трябвало да бъде добре премислено. Това сподели за БНР новият пълководец на Военновъздушните сили генерал-майор Димитър Петров.

Според него сходно решение слага въпроси, свързани с образованието на летателния състав и новите уреди.

По думите му сходно предложение води след себе си въпроси за това къде ще бъдат съхранявани спомагателните машини и кой ще лети на тях.

По първия въпрос генерал-майор Петров напомня, че занапред стартира построяването на инфраструктурата за към този момент платените машини. Той акцентира, че би трябвало да се мисли и за образованието на летателния състав, който и все още не е задоволителен.

Само преди дни генерал-майор Димитър Петров стана шеф на Военновъздушни сили. Ако проектите за модернизацията вървят, той ще е първият от близо 30 години пълководец на авиацията, който ще посрещне нова техника. 

Ген. Петров обаче е безапелационен, че за възможното придобиване на спомагателни 8 изтребители от " Локхийт Мартин "   има механически детайлности, които би трябвало да бъдат премислени.

„ Вижте, това е въпрос, който би трябвало преди този момент съществено да бъде премислен и да се откри оптимално решение. Позицията на Мечо Пух - „ Колкото повече, толкоз повече “, при такива съществени неща като авиационна техника и бойна авиация, не постоянно дава добър резултат. Така че, дано да се огледат нещата. Наистина, на пръв взор - повече самолети е по-добре. Но зависи и тези самолети по какъв начин ще бъдат обезпечени ресурсно. Затова би трябвало да се създадат доста положителни планове. Не единствено за това какъв брой самолета ще кацнат и къде ще ги приберем. В момента върви развой на планиране. Но за момента ресурсите, които имаме заделени за логистично обезпечаване на самолетите, са за осем самолета. Тоест, държавното управление, като реши да купи още осем, ще би трябвало да се заделят и съответните запаси и за другите самолети. Така че да може да се експлоатират пълноценно “, добави той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР