Намерената бомба ще бъде унищожена на полигон "Сливница“, заяви вицепремиерът

...
Намерената бомба ще бъде унищожена на полигон "Сливница“, заяви вицепремиерът
Коментари Харесай

Премахнаха 200-килограмовата бомба от центъра на София

Намерената бомба ще бъде унищожена на полигон "Сливница “, съобщи вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов по отношение на откритата бомба в София в региона на Военна академия "Георги С. Раковски “.

По думите му полицията си е свършила отлично работата, а цялата интервенция е траяла към 35 минути.

"Виждате, че армията, с изключение на да извършва своите конституционни отговорности да пази нашата национална сигурност, суверенитет и териториална целокупност, постоянно когато се постанова, оказва помощ. Ето това е смисълът от съдействие сред институциите. Армията, полицията – всички дружно правят прелестна работа “, добави той.

Възстановено е придвижването през кръстовището на бул. „ Евлоги и Христо Георгиеви “ и ул. „ Оборище “. Възстановено е и придвижването на рейсовете на градския превоз по постоянните направления. Това оповестиха от пресцентъра на Столична Община.

"Благодаря за бързата и съответна реакция и отличната съгласуваност на другите служби ". Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова откакто откритата бомба в региона на Военна академия „ Георги С. Раковски " бе отнесена от военните.

"Искам да благодаря за бързата и съответна реакция и отличната съгласуваност на другите служби и на вицеадмиралът, който ръководеше цялата активност тук, на Тони Златанов от Столична дирекция на вътрешните работи. Искам да благодаря и на министъра най-много за добре основаната организация.

През цялото време беше обезпечена опцията хората да бъдат спокойни, да бъдат изведени, да се съблюдава цялата процедура и в това време да няма напрежение “, съобщи тя.

Евакуираните хора от постройките към Военна академия към този момент са по домовете си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР