Намекът на администрацията на Белия дом, че може да наложи

...
Намекът на администрацията на Белия дом, че може да наложи
Коментари Харесай

Още две европейски страни не се отказват от руския газ

Намекът на администрацията на Белия дом, че може да наложи възбрана за импорт на нефт от Русия, докара до нови върхове за цените на петрола и газа. Покачването беше спряно, откакто немският канцлер разгласи, че Германия няма да се откаже от съветските енергийни запаси. Подобни думи бяха казани в Дания и Унгария.

„ Унгарският форинт също е жертва на глобите на Брюксел. Санкциите към този момент значат сериозна опасност за унгарската стопанска система ", сподели във видеообращение във Facebook унгарският финансов министър Михали Варга.

" Разширяването на глобите върху енергийния бранш (на Русия) значи най-голямата опасност за форинта и унгарския народ. Който желае повече наказания, желае да накара унгарския народ да заплати цената на войната. Унгарското държавно управление няма да поддържа сходен ход в нито един интернационален конгрес “, безапелационен бе той.

В същото време датската енергийна компания Орстед сподели на вложителите, че последователно отстранява съветските въглища в своите електроцентрали, само че не може да спре вноса на съветски газ.

Орстед се базира на обстоятелството, че договорът с Газпром износ ще завърши през 2030 година и в този момент компанията не може да го наруши. Освен това има отговорности „ вземи или плащай” и е задължена да избира размери от съглашение за доставка на към 2 милиарда кубически метра газ годишно.

И най-важното, информацията на датската компания гласи:

„ Вносът на газ покрива забележителна част от потреблението в Дания и Европа. Следователно спирането на доставките ще има тежки последствия за обществото. "

Orsted доставя съветски газ както на Дания, по този начин и на Швеция и Северозападна Европа.

Както EADaily заяви, сутринта на 7 март котировките на петрола от сорта Брент скочиха до $135, а на газа - до съвсем $4000 за 1000 куб. м.

След изказването на немския канцлер цените се намалиха. Петролът от Северно море се върна до $121, до момента в който газът падна до $2900.

„ Причината (за скокове на цените) е засилената войнствена изразителност от страна на Вашингтон, който евентуално е подготвен да се бие с Русия освен до последния украинец, само че и до последния европеец ", сподели пред EADaily Алексей Гривач, заместник-директор на Националния фонд за енергийна сигурност (ФНЭБ).

" Така могат да се преглеждат последните течове на информация по отношение на налагането на ограничавания върху вноса на съветски енергийни запаси, което ще бъде пагубно за Европа ", изясни той.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР