Намаляват шансовете да бъдат спасени хората от изчезналата мини подводница

...
Намаляват шансовете да бъдат спасени хората от изчезналата мини подводница
Коментари Харесай

Кислородът в изчезналата подводница свършва до броени часове

Намаляват възможностите да бъдат избавени хората от изчезналата мини подводница в Атлантическия океан. Приблизителни калкулации демонстрират, че на петимата на борда остава О2 за броени часове. Същевременно, търсенето е доста мъчно.

На мястото, на което е потопен „ Титаник ”, има доста обекти, които апаратурата не може да разграничи от подводницата.

Чудо ще е належащо, с цел да бъде открита дребната подводница в точния момент. Поради лимитираното количество О2 на борда, опциите пред издирвателните екипи са мощно лимитирани.

„ Подводницата е извънредно дребна, на фона на всичко останало. Ако е покрай „ Титаник ”, има остатъци и доста други предмети. Кое е подводницата и кое е нещо друго? Освен това, дъното на океана не е наложително плоско. Може да е в пролука или цялостен каньон. Много сложна задача ”, разяснява геологът от английския университет „ Кийли ” Джейми Прингъл, оповестява.

В най-хубавия случай О2 на борда има до 13 ч. българско време в четвъртък. Дори подводницата да не е заседнала на дъното и да е изплувала някъде, екипажът не би могъл да я отвори. Болтове, които се завиват извън, я държат херметизирана и хората вътре отново ще трябват да разчитат на запаса от О2 в резервоарите. Един от някогашните чиновници на компанията, която предлага спускания до „ Титаник ”, споделя, че никой няма опит в сходно търсене.

„ Винаги го очакваш подсъзнателно. Същевременно, постоянно си шокиран, когато в действителност се случи. Цялата общественост на откривателите на огромните дълбочини знае, че сме имали шанс до момента. Дали сме били готови? Отговорът е не. Няма протокол за сходно нещо ”, сподели някогашният зам.-директор на Titanic Expedition Дейвид Гало.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР