Намаляват налога от 10% на 3%Данъкът за ползване на служебни

...
Намаляват налога от 10% на 3%Данъкът за ползване на служебни
Коментари Харесай

Предлагат по-нисък данък за ползване на служебни коли за лични нужди

Намаляват данъка от 10% на 3%

Данъкът за прилагане на служебни коли и парцели за персонални потребности да бъде понижен от сегашните 10% на 3%, оферират депутати от Има Такъв Народ, Политическа партия и Българска социалистическа партия, написа вестник.

В момента направените разноски при потребление на служебни коли от шефовете и притежателите на компании и от техните фамилии се таксуват с 10%, колкото е и налог облага.

Но този метод действително при потреблението на коли за активността на компанията разноските се признават, на в случай че употребяват скъпи коли за персонални потребности компаниите би трябвало да платят налог.

С предлагането на Има Такъв Народ, Политическа партия и Българска социалистическа партия ще бъде комплициран завършек на този принцип на облагане. В резултат колкото повече шефовете на компании употребяват служебните си коли за персонални цели, толкоз по-малко налози ще заплащат.

Така ще стане преференциално на името на компанията да бъдат регистрирани и колите на брачната половинка на притежателя и колите на неговите деца. Реално хората с компании ще заплащат по-малко данъци от останалите жители в страната при потребление на автомобила с една и съща цел - да отидат с него до морето.

От Има Такъв Народ, Политическа партия и Българска социалистическа партия оферират привилегията за компаниите да влезе в действие със задна дата от 1 януари 2022 година

Депутати от ГЕРБ-СДС пък оферират двойно да бъдат увеличени изключителните суми, които дават на лекарите на първа линия против Covid-19. Например за лекари сумите да набъбнат от 600 лева на 1200 лева, а за санитари - от 120 лева на 240 лева.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР