Намаляването на партийните субсидии е голям удар срещу демокрацията и

...
Намаляването на партийните субсидии е голям удар срещу демокрацията и
Коментари Харесай

Елена Йончева: След 10 години ще ни е срам да произнасяме името на Борисов

" Намаляването на партийните дотации е огромен удар против демокрацията и против единствената съпротива в България на това властническо ръководство, защото единствено Българска социалистическа партия е в положение да го смъкна от власт. Ето за какво имам вяра, че след 10 година няма да приказваме за ръководство, а за режим, до момента в който името на Борисов няма да бъде споменавано, просто тъй като всички ще ни е срам``. Това разяснява в утринния блок на Българска национална телевизия евродепутатът от БСП/ПЕС Елена Йончева.

" Европейските тематики и проблеми се припокриват с българските и се опитахме да го покажем по време на предизборната акция, само че моралното отвращение на хората не можа да се покаже на изборите за Екологичен потенциал. Българска социалистическа партия даде звук за смяна, само че дружно с българите можем да променим системата ". Това сподели евродепутатът от БСП/ПЕС Елена Йончева пред Българска национална телевизия.

Тя разяснява, че в последните месеци нескрито са показани доста от корупционните схеми на ръководещите, които касаят живота на всички български жители. Йончева добави, че поради корупцията и неработещата правосъдна система България не  е част от Шенген и еврозоната. Евродепутатът разяснява фрапантното понижаване на партийните дотации и съобщи, че това, което се случва с финансирането на партиите, също е удар за демокрацията.

Йончева бе безапелационна, че три месеца преди изборите, да създаваш нови правила и нова обстановка, е открит удар по опозицията, в лицето на Българска социалистическа партия. " Оттук нататък партиите ще бъдат подвластни от олигарсите. Вече не е належащо компаниите, които извършват огромните публични поръчки, да връщат 40% под масата, а могат да го вършат публично. Това, което прави ГЕРБ, е разумно продължение на политиката им. 10 години имаме мутренско ръководство, а към този момент държавен и политически рекет ", съобщи Елена Йончева.  

Елена Йончева разяснява и обстановката към избора на най-важните фигури в Екологичен потенциал и Европейска комисия. Тя изясни, че  Франция и Германия са двете страни, които на този стадий съумяват да се преборят за своите претенденти на най-важните постове в Европейски Съюз. " За страдание, предварителната спогодба за водещите претенденти отпадна и това в някаква степен е замяна на вота ", добави евродепутатът.

По думите й това се усеща и по време на полемиките в Екологичен потенциал. " Европейска комисия е най-важният орган в Евросъюза, оттова потеглят законодателните начинания и новият стопански и обществен модел в Европа можеше да бъде сбъднат точно от водещия претендент на ПЕС Франс Тимерманс ", съобщи Йончева. Тя бе безапелационна, че България изобщо не е преговаряла в този развой, а се нагажда към мнението на останалите. " Борисов първо поддържаше Вебер, по-късно Тимерманс, а кандидатурата на Мария Габриел предизвика извънредно отрицателна реакция измежду разнообразни европейски водачи ", изясни Йончева. Тя добави, че министър председателят още веднъж е посочил, че е пореден в неотстояването на българските национални ползи. " Борисов е самовластник, той е индивидът който основава властническо ръководство в България. Има доста образци за това - в последния миг издигна различна  кандидатура за общоприет секретар на Организация на обединените нации против Ирина Бокова, ние отказахме и място си в Съвета за сигурност. Борисов загроби и най-големите капиталови планове - " Бургас- Александруполис ",АЕЦ " Белене " и " Южен поток ", сподели още Елена Йончева.

 

 

" Сергей Станишев назова Бойко Борисов общественик, тъй като министър председателят поддържа кандидатурата му за ръководител на Европейския парламент. В противоположен случай щеше да е грозно да не го поддържа. Но съгласно мен го направи и по друга причина, а точно да всее разкол и напрежение в Българска социалистическа партия ", разяснява Йончева. 

 

Според нея Сергей Станишев е постъпил вярно като е отдръпнал кандидатурата си за ръководител на Европарламента.

 

Тя уточни, че в ПЕС има доста мощни брожения против сделките, наложени от Европейския съвет.

 

По мотив вътрешните различия в Българска социалистическа партия, тя съобщи, че е обикновено в една партия да има конфликт на хрумвания, тъй че не вижда никаква драма в това.

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР