Намаляването на инфлацията за пореден месец трябва да е по-осезаемо,

...
Намаляването на инфлацията за пореден месец трябва да е по-осезаемо,
Коментари Харесай

Управителят на БНБ: Намаляването на инфлацията засега не е достатъчно за приемане на еврото

" Намаляването на инфлацията за следващ месец би трябвало да е по-осезаемо, с цел да може България да получи позитивна оценка в Конвергентния отчет на Европейската комисия и по този начин да влезем в еврозоната ", излиза наяве от думите на шефа на Българска народна банка Димитър Радев пред Българска телеграфна агенция.

По думите му, вероятен и на този стадий по-вероятен сюжет, е влизането в еврозоната да стане по-скоро в средата на 2025 година.

Радев още един път разяснява ролята на бюджета при намаляването на инфлацията. От думите му излиза наяве, че политиката, която се води от страната е в тъкмо противоположната посока.

" Бюджетът би трябвало да е антицикличен или казано по различен метод - антиинфлационен, какъвто сега той не е. Глобалният, а и нашият личен опит демонстрира, че най-добре това може да бъде реализирано посредством ограничения за дейно ръководство и надзор върху разноските ", сподели шефът на Българска народна банка.

По думите му, вероятно нарастване на налозите у нас не би асъдействало за понижаване на инфлацията, а за нарастване на сивия бранш.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР