Намаляване на домашните за учениците няма да има, заяви вчера

...
Намаляване на домашните за учениците няма да има, заяви вчера
Коментари Харесай

Просветният министър: Намаляване на домашните няма да има

Намаляване на домашните за учениците няма да има, съобщи през вчерашния ден министърът на образованието Галин Цоков по отношение на готвените промени за новата образователна година. Той е безапелационен, че няма да си разреша от позицията на министър  да лимитирам методическата и педагогическата автономия на учителите.
" Става въпрос за избрани самостоятелни или екипни задания, които учениците да извършват след образователните часове. Учителите ще могат да дават и по-продължителни проучвателен задания, които да бъдат отработвани самостоятелно или екипно. Продуктите, свързани с тези на практика задания, могат да бъдат оценени от учителите и да бъде поставяна настояща оценка на всеки възпитаник самостоятелно ", изясни Цоков.
По думите му главните промени през новата образователна година са свързани с графика на образователните часове и провеждането на държавните зрелостни изпити и националното външно оценяване. " Успяхме да предложим делене на изпитите за НВО след десети и седми клас и те да не са на една дата. Изместихме изпитите за седмокласниците една седмица по-късно. Това е в интерес и на учениците, и на учителите, тъй като по този метод учениците ще имат една седмица повече да се приготвят, а шефовете ще са по-спокойни при организирането на тези тежки изпити ", счита минстърът.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР