Намаляване на домашните за учениците няма да има“, каза министърът

...
Намаляване на домашните за учениците няма да има“, каза министърът
Коментари Харесай

Просветният министър обяви крайните промените през новата учебна година

„ Намаляване на домашните за учениците няма да има “ , сподели министърът на образованието Галин Цоков по отношение на готвените промени за новата образователна година. Той е безапелационен, че няма да разреши от позицията си на учебен министър да лимитирам методическата и педагогическата автономия на учителите. Цоков уточни:

„ Става въпрос за избрани самостоятелни или екипни задания, които учениците да извършват след образователните часове. Учителите ще могат да дават и по-продължителни проучвателен задания, които да бъдат отработвани самостоятелно или екипно. Продуктите, свързани с тези на практика задания, могат да бъдат оценени от учителите и да бъде поставяна настояща оценка на всеки възпитаник самостоятелно. “

„ Основните промени, които успяхме да подготвим за новата образователна година, са ориентирани в няколко направления. Първо – свързани с графика на образователните часове и провеждането на държавните зрелостни изпити и националното външно оценяване “ , разяснява министърът пред „ bTV “. Той е мнение:

„ Успяхме да предложим делене на изпитите за НВО след десети и седми клас и те да не са на една дата. Изместихме изпитите за седмокласниците една седмица по-късно. Това е в интерес и на учениците, и на учителите, тъй като по този метод учениците ще имат една седмица повече да се приготвят, а шефовете ще са по-спокойни при организирането на тези тежки изпити. “

Със заповед на министъра на образованието ще има опция за установяване на втора дата за НВО за възпитаници , които са в болница, карантинирани или има гибел в фамилията.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР