Намаляване на безработицата, цялостното икономическо развитие на общината, както и

...
Намаляване на безработицата, цялостното икономическо развитие на общината, както и
Коментари Харесай

Oбсъдиха създаване на нови работни места в община Вълчи дол

Намаляване на безработицата, цялостното икономическо развиване на общината, както и локалното развиване, понижаване на бедността и усъвършенствано включване на уязвими групи в публичния живот бе тематика на умишлен семинар, който се организира през днешния ден в град Вълчи дол, по план финансиран от Норвежкия финансов механизъм, изпълняван от Общината, в партньорство с Форум гражданско общество - Варна.

Среща-семинар бе по Процедура BGLD-1.007 Малка грантова скица " Създаване на работни места ". Договор BGLD-1.007-0048-C01. Проект " Развитие на заетостта в община Вълчи дол посредством ИНОВАТИВЕН ПОДХОД “. Темата, която се дискутира, беше обвързвана със основаване на работни места на територията на община Вълчи дол. Това включва най-много новаторски подходи, свързани с плана, и обезпечаване на благоприятни условия за наложително безработните, не търсещи работа лица в трудоспособна възраст да работят по специалността си. Целта е понижаване на безработицата, цялостното икономическо развиване на общината, както и локалното развиване, понижаване на бедността и усъвършенствано включване на уязвими групи в публичния живот.

На срещата участваха поданици на град Вълчи дол, представители на общинската администрация, читалища, Неправителствени организации и работодатели. От Бюро по труда направиха презентация на тематика какви са опциите за намиране на работа и сполучлива реализация на пазара на труда. Обсъжда се и се дискутира документ обвързван с Анализ на безработицата в община Вълчи дол и създадената Програма на община Вълчи дол за развиване на локалната претовареност. Приеха се рекомендации за използване на ограничения свързани с минимизиране на казуса безработицата и възстановяване на заетостта в община Вълчи дол.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР