Намалете консумацията им или въобще ги спретеДори и да нямате

...
Намалете консумацията им или въобще ги спретеДори и да нямате
Коментари Харесай

Продукти, които влошават състоянието на ставите

Намалете потреблението им или изобщо ги спрете
Дори и да нямате съществено заболяване на ставите, като да вземем за пример артрит или артроза, само че към този момент имате дребни проблеми с тях, неприятното хранене може единствено да усили неприятните признаци. Струва си да премахнете някои храни от диетата си.

На първо място спрете сладкото. След него равнищата на кръвната захар може да скочат, което подтиква тялото да създава провъзпалителни химикали, наречени цитокини. Те усилват възпалението на ставите. Тези храни също могат да ви накарат да натрупате непотребни килограми, което да натовари още повече ставите.

Червеното месо постоянно е с високо наличие на наситени мазнини, което може да утежни възпалението и да способства за наднорменото тегло, в случай че се употребява в огромни количества. Като най-малко би трябвало да избирате постни части алено месо – без забележими мазнини. Те могат да ви дадат протеини и значими хранителни субстанции, без да предизвикват в допълнение инфектиране. Отличен вид е рибата, да вземем за пример сьомга, скумрия, риба звук, сардини, херинга. Те съдържат омега-3 киселини, които са потребни за ставите.

Глутенът, намиращ се в зърнени култури като пшеница, ръж и ечемик, може да способства за инфектиране при някои хора. Ако имате цьолиакия, тогава би трябвало да избягвате глутена изцяло. В други случаи наблюдавайте реакцията си. Ако болките ви в ставите се утежняват, може да потърсите храни, обозначени като безглутенови.

Умерената консумация на алкохол не визира ставите, само че превишаването на нормата към този момент е рисково - провокира внезапен скок на С-реактивния протеин (CRP), а това е мощен сигнал за инфектиране, което може да има противен резултат върху ставите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР