Наложиха глоба от 100 хил. лв. за изпълнителя на ремонта

...
Наложиха глоба от 100 хил. лв. за изпълнителя на ремонта
Коментари Харесай

100 хил. лв. глоба за изпълнителя на ремонта на жълтите павета

Наложиха санкция от 100 хиляди лева за изпълнителя на ремонта на жълтите павета.

" Пренареждането на жълтите павета пред Народното събрание е под 1,5% от общия размер на плана. Проектът продължава да се извършва и сега, той е разграничен на стадии. Зоната, в която се ремонтират жълтите павета, е единствено в пътните платна, това е зоната, в която бяха безобразно пренаредени. Стойността на ремонта е 206 хиляди лева и до този миг освен няма Акт 15, само че не е заплатен нито един лев по обясними аргументи. Разбира се, че изрично не са се справили. По Закона за недвижимо културно завещание изпълнителят е санкциониран със 100 хиляди лева за засегнати жълти павета ", сподели кметът на Столична община (СО) Йорданка Фандъкова на чуване в парламентарната Комисия по районна политика, благоустройство и локално самоуправление (КРПБМС), съобщи БГНЕС.
Столичният кмет съобщи, че е поискала специфична експертна интервенция, по тази причина са поканени водещи специалисти. „ Целта е да не се позволява след пренареждането ново разместваме ", изясни Фандъкова и посочи, че сега се прави тестов сектор на площадката, на която се съхраняват паветата и когато специалистите са подготвени, дружно със служебния министър на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков ще отидат да видят резултата. Тя акцентира, че нейно е било предлагането жълтите павета да станат културна полезност.

По плановете и проектите, които имаме за дотъкмяване на обекта, няма риск да бъдат изгубени средства, заяви още тя.

Зам.-кметът на Следствен отдел към окръжна прокуратура Ангел Джоргов съобщи, че явно проблем има, само че са взети задоволително проби, в това число и от самостоятелна лаборатория – както от пътната основа, по този начин и от материалите.  Проблемите са свързани единствено и само с хоризонтални разбърквания на паважа, няма пропадания, означи той. По думите му се вижда, че проблем в основата няма и в тази ситуация е употребена класическа технология, като явно поради трафика тя би трябвало да бъде усъвършенствана – пясъчната възглавница и материалите за самата фуга.

По думите на министър Шишков цената на плана е над 46 милиона лв., като 41 млн. са отпуснати по оперативната стратегия. Срокът за осъществяване е продължен до септември 2023 година Вече са направени две инспекции, които са чисто софтуерни, и каквото и да излезе от тях, то ще бъде в интерес на обществото, сподели той. Шишков дефинира като успешно решението планът да бъде разграничен на стадии.

Главният проектант на София арх. Здравко Здравков уточни, че в случай че това се беше случило в Германия, нямаше на тази маса да бъдат нито арх. Джоргов, нито столичният кмет, а проектантът и изпълнителят. Регресът на този контракт е 10%, което е незначително за подобен план, счита той.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР